Και όμως: «Μαλώνουν για εμάς»

Και όμως: «Μαλώνουν για εμάς»

Του Γιώργου Φαρμάκη

Κανονίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Η Αpple και η Google προσπαθούν να αποδείξουν ότι μας προστατεύουν. Μάλιστα, βρίσκονται και σε κόντρα για αυτό το θέμα. Στην μέση της κόντρας, βρισκόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες.

Ο Craig Federighi (αντιπρόεδρος στο τμήμα ανάπτυξης λογισμικού της Apple) δήλωσε στον Independent:

Δεν έχουμε σκοπό να μάθουμε τι κάνουν στην προσωπική τους ζωή, οι άνθρωποι.

Παρακάτω είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει, να απαντήσει στην Google, η οποία κατηγόρησε την Apple, για το θέμα της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Ο πρόεδρος της Google Sundar Pichai, έμμεσα δήλωσε ότι η Apple δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Γενικό σχόλιο: Κανονίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Συζητάνε μεταξύ τους για την προσωπική μας ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά στον προσωπικό τους υπολογιστή. Είναι δεδομένο, ότι περνάμε την ζωή μας online.

Πόσο επικίνδυνο είναι δηλαδή, άνθρωποι άγνωστοι να διαχειρίζονται τα δεδομένα μας; Βλέπουν τις φωτογραφίες μας, γνωρίζουν τις προτιμήσεις μας. Με λίγα λόγια, μας γνωρίζουν. Εμείς δεν τους γνωρίζουμε όμως.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι όλα γίνονται για το καλό μας. Στο κείμενο που μόλις διαβάσατε, φάνηκε ξεκάθαρα ότι κάποιοι μαλώνουν μεταξύ τους, για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα, τα προσωπικά μας δεδομένα.

Photo:pexels

el.gr

Share this post