Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για τον σαϊτοπόλεμο μετά τον θάνατο του εικονολήπτη

Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για τον σαϊτοπόλεμο μετά τον θάνατο του εικονολήπτη

Σε επτά συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Καλαμάτα, έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου εικονολήπτη κατά την διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπόλεμου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας αντιδήμαρχος, ενώ οι υπόλοιποι έξι είναι άτομα που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο. Άλλοι τρεις έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο και σε αποθήκη στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 σαΐτες, 760 γραμμάρια πυροτεχνικής ύλης, 1.030 γραμμάρια μπαρούτι για γέμισμα κυνηγετικών φυσιγγίων, 5,5 κιλά μαύρο μπαρούτι, καθώς και δύο γραμμάρια κάνναβης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη (άρθρο 3.11 ΠΚ), για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος.

Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια για διεξαγωγή του συγκεκριμένου εξαιρετικά επικίνδυνου εθίμου το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ μέτρα στο σημείο λάμβανε η Δημοτική Αστυνομία.

(Φωτογραφία: Εurokinissi)

Share this post