Καμία εκεχειρία – Ο Χαφτάρ απορρίπτει την πρόσκληση του Πούτιν – Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός.

Καμία εκεχειρία – Ο Χαφτάρ απορρίπτει την πρόσκληση του Πούτιν – Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός.

Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, απέρριψε την κατάπαυση του πυρός που πρότειναν οι Ρώσοι και οι Τούρκοι πρόεδροι σαν ένα τρόπο για την εξάλειψη των εχθροπραξιών με την κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας ζήτησαν εκεχειρία στη Λιβύη κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, αφού η Τουρκία απέστειλε στρατεύματα και εξοπλισμό στην Τρίπολη για να υποστηρίξει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας.

Ωστόσο, το LNA του Haftar ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και έχει προχωρήσει στην Τρίπολη τις τελευταίες ημέρες.

Απορρίπτει την ιδέα της κατάπαυσης του πυρός την Πέμπτη, αφού επέστρεψε από τη Ρώμη, όπου η Ιταλία προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διαμεσολαβήσει συμφωνία μεταξύ του LNA και του επικεφαλής της GNA Fayez al-Sarraj.

Ο στρατηγός δήλωσε επίσης την τζιχάντ ενάντια στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, αφού το κοινοβούλιο στην Άγκυρα ψήφισε υπέρ της έγκρισης της στρατιωτικής αποστολής.

https://www.rt.com/news/477863-libya-haftar-reject-ceasefire/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post