Καμία Σωτηρία Γι Αυτήν Την Χώρα! Χαρίζουμε Άρματα Μάχης Αποδυναμώνοντας Οικειοθελώς Τον Ελληνικό Στρατό!

Καμία Σωτηρία Γι Αυτήν Την Χώρα! Χαρίζουμε Άρματα Μάχης Αποδυναμώνοντας Οικειοθελώς Τον Ελληνικό Στρατό!

Το 1993 παραχωρήθηκαν στον Ελληνικό Στρατό 500 οχήματα από την πρώην Ανατ.Γερμανία  BMP-1. Μέχρι την έλευση των ΒΜΡ-1  ο Ελληνικός στρατός δεν διέθετε ΤΟΜΑ. Η ένταξη των οχημάτων αυτών, έδωσε κάποια αυξημένη δύναμη πυρός στο Ελληνικό μηχανοκίνητο πεζικό, που όμως δέν αξιοποιήθηκε σωστά, με τα γνωστά αποτέλεσμα της απόσυρσης-παρόπλισης!

Φυσικά το χεράκι τους για να συμβεί αυτό έβαλαν οι ΗΠΑ, που μας υποχρέωσαν να παραδώσουμε περίπου 250 BMP-1 δωρεά στο Ιράκ,  και κάτι παραπάνω από 90, τώρα πρόσφατα στην Αίγυπτο!

Δεν έλειψαν οι προτάσεις αναβάθμισης για τα ΒΜΡ-1, αλλά ποτέ δεν έγιναν σοβαρές σκέψεις για κάτι τέτοιο, μια λύση που θα έδινε πνοή στην ΕΛΒΟ, και φτηνή αλλά αξιόπιστη λύση στην σπαραζόμενη χρεοκοπημένη χώρα μας!

Φυσικά Χώρες όπως Ρωσία,Ουκρανία,Τσεχία,Σλοβακία-και άλλες, δεν τα πέταξαν, αλλά έβγαλαν προγράμματα αναβάθμιση τους, που σας παρουσιάζουμε σε φωτογραφίες!

Το κωμικοτραγικό αυτής της υπόθεσης είναι, ότι στην Κύπρο που τα έχει πραγματικά ανάγκη  δεν δώσαμε ούτε σάλιο από τα ΒΜΡ-1…..Τι να λέμε τώρα….Καληνύχτα!

 

 

 

 

 

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης    email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post