Καταγγέλλουν δραματικά καθεστώτα «φυλακών» σε υγειονομικές κατοικίες στην Αργεντινή.

Καταγγέλλουν δραματικά καθεστώτα «φυλακών» σε υγειονομικές κατοικίες στην Αργεντινή.

ΣΧΟΛΙΟ : Το παρακάτω δημοσίευμα δεν είναι θεωρία συνωμοσίας περί κρατητηρίων της FEMA,αλλά η πραγματικότητα στην περιοχή Φορμόζα της Αργεντινής,όπως την μεταφέρει η εφημερίδα της Χιλής, Bio Bio Chile.

Η Brenda Villalba, μία από τις πολλές φυλακισμένες σε κέντρα απομόνωσης στην επαρχία Φορμόζα της Αργεντινής, κατήγγειλε μια κρίσιμη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσει μαζί με άλλους ανθρώπους, ως αποτέλεσμα των πολιτικών υγείας που επέβαλε η τοπική κυβέρνηση του Gildo Insfrán.

 

Η Μπρέντα, που παραμένει κλειδωμένη στο Σχολείο αρ. 224 με την 4χρονη κόρη της, είπε ότι «από την πρώτη μέρα είμαστε αρνητικοί». Ωστόσο, βρίσκεται μέσα στο ίδρυμα για σχεδόν ένα μήνα.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, υποβλήθηκε σε τουλάχιστον 4 δοκιμές PCR, όλα με αρνητικά αποτελέσματα , επιβεβαίωσε το Profile .

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, «υποτίθεται ότι έπρεπε να μας απαλλάξουν. Αλλά αν φύγουμε, ανοίγουν μια νομική υπόθεση για εμάς », σχολίασε.

«Τώρα είμαστε 17 άτομα, εκ των οποίων δύο είναι ανήλικοι. Ένα από τα μέλη είναι το μωρό μου και ένα άλλο αγόρι τεσσάρων ετών »συνέχισε η Brenda. Επίσης, τονίζω: «Είμαστε καλά, το σχολείο είναι όμορφο, έχουμε αέρα, Wi-Fi και φαγητό. Αλλά πού είναι τα δικαιώματά μας στην ελευθερία;

Όσον αφορά τα πρότυπα υγιεινής , είπε ότι έχουν μόνο “δύο ντους και έξι τουαλέτες” εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορούν να “βγουν στο ύπαιθρο ή στο διάδρομο” επειδή “όλα είναι περιφραγμένα”.

«Πρέπει να ζητήσουμε άδεια για να πάμε στο μπάνιο. Οργανώνουμε μια ομάδα WhatsApp όπου προειδοποιούμε να μην συναντούμε άλλους ανθρώπους. Έθεσαν ακόμη και χρονοδιαγράμματα για να κάνουμε μπάνιο », το απέρριψε.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι «μας στερούν την ελευθερία μας, δεν έχουμε τίποτα και είμαστε ακόμα εδώ» εκτός από το συμπέρασμα τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι «όταν ρωτάμε, κανείς δεν μας λέει τίποτα. Ρίχνουν την μπάλα μεταξύ τους ».

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ;

Αυτό δεν είναι μεμονωμένο παράπονο. Σε απάντηση στη διαμάχη που εξαπολύθηκε από τις αναφερόμενες περιπτώσεις, ο Αργεντινός Γραμματέας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Horacio Pietragalla, διαβεβαίωσε ότι “τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραβιάζονται συστηματικά στην επαρχία της Φορμόζα.”

 

«Δεν υπάρχουν κρυφά κέντρα κράτησης στην επαρχία της Φορμόζα, είναι σχεδόν αστείο να μιλάμε για αυτό, και επίσης να πω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραβιάζονται συστηματικά, θέλω να το καταστήσω σαφές. Δεν υπάρχουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην επαρχία της Φορμόζα », ο Πιτραγκάλα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου μετά την επίσκεψή του στην επαρχιακή πρωτεύουσα, όπως ανέφερε το EFE.

Αυτή η επαρχία, που έχει πληγεί λιγότερο από τον κοροναϊό στην Αργεντινή , έχει αποτελέσει αντικείμενο ισχυρής πολιτικής διαμάχης στη χώρα, με διαμαρτυρίες πολιτών, κατηγορίες για βιασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αντιπολίτευση και προειδοποιήσεις από τη Διεθνή Αμνηστία, λόγω της άκαμπτης στρατηγικής για την υγεία.

Μεταξύ άλλων απαιτήσεων, όπως η παρουσίαση αρνητικής PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από την εισαγωγή, όποιος θέλει να εισέλθει στη Formosa πρέπει να το ζητήσει με μια φόρμα, να περιμένει την έγκριση και να εκπληρώσει μια καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών σε ένα από τα κέντρα απομόνωσης της επαρχιακής κυβέρνησης.

Υπάρχουν επίσης κέντρα για τη στέγαση ατόμων που, παρόλο που ήταν ήδη εντός της επαρχίας, είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Σε περίπτωση που ένα άτομο που είναι στενή επαφή εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα κατά τη συμμόρφωση με την υποχρεωτική καραντίνα, θα διαρκέσει “για όσο διάστημα απαιτείται από τις υγειονομικές αρχές”, αναφέρουν οι κανονισμοί.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Η κατάσταση βρίσκεται ήδη στα μάτια οργανώσεων όπως το Human Rights Watch ή η Διεθνής Αμνηστία.

Η HRW έχει ήδη ανακοινώσει ότι τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσει έκθεση σχετικά με τις κατηγορίες για υπερπληθυσμό, αυθαίρετες κρατήσεις και ανθυγιεινές συνθήκες.

“Έχουμε λάβει σοβαρά παράπονα που επαληθεύουμε, τα οποία περιγράφουν ένα προφανώς καταχρηστικό πανόραμα που αποτελείται από υπερπληθυσμό, αυθαίρετες κρατήσεις, ανθυγιεινές συνθήκες, όλα με πολιτική αστυνομικού ελέγχου”, δήλωσε ο José Miguel Vivanco, εκτελεστικός διευθυντής του Human Rights Watch για την Αμερική. όπως αναφέρεται από την Infobae .

Πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες που ελήφθησαν “είναι σοβαρές και αξιόπιστες “.

Από την πλευρά της, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εν λόγω επαρχία, διαπίστωσε ο TodoNoticias , διευκρινίζοντας ότι κατηγορούνται παραβιάσεις δικαιωμάτων όπως η τροφή και η υγεία.

Αναφέρουν επίσης ότι υπάρχουν άνθρωποι γεμάτοι, με άτομα «άρρωστα, ασυμπτωματικά και δεν έχουν COVID-19», σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια της AI, Mariela Belski.

 

Αμφισβητούν επίσης ότι η γραμματεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων “έχει περιορισμούς και δεν μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από μια έκθεση”.

biobiochile.cl

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ BIO BIO CHILE : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post