Κινεζικό ΥΠΕΞ: «Ο αμερικανικός Στρατός έφερε τον κορωνοϊό στην Κίνα» – Το Πεκίνο καταγγέλλει βιολογικό πόλεμο!

Κινεζικό ΥΠΕΞ: «Ο αμερικανικός Στρατός έφερε τον κορωνοϊό στην Κίνα» – Το Πεκίνο καταγγέλλει βιολογικό πόλεμο!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν κατηγόρησε ευθέως τον αμερικανικό Στρατό ότι έφερε τον κορωνοϊό στην πόλη Ουχάν, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Κινεζικό ΥΠΕΞ: «Ο αμερικανικός Στρατός έφερε τον κορωνοϊό στην Κίνα» - Το Πεκίνο καταγγέλλει βιολογικό πόλεμο!

Πρόκειται δηλαδή για επίσημη τοποθέτηση του κινεζικού ΥΠΕΞ και σημαίνει πως το Πεκίνο καταγγέλλει τις ΗΠΑ για κάποιο σκοτεινό παιχνίδι εναντίον της Κίνας.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής: «Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Ουχάν. Να είστε διαφανής! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!». 
Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Παρεπιμπτόντως μια από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες στο περίφημο Resident Evil, ήταν η Κλερ Ρέντφιλντ. Διαβολική σύμπτωση θα πει κάποιος, όπως και να έχει προκαλεί εντύπωση η συνεπωνυμία σε παρόμοιους καιρούς.
Θυμίσουμε ότι στην σειρά ταινιών Resident Evil ο θανατηφόρος ιος T-Virus έχει εξαφανίσει σχεδόν όλη την Ανθρωπότητα. Η διαδοσή του ξεκίνησε από την φανταστική αμερικανική μεγαλούπολη Racoon City όπως ακριβώς έγινε με την πραγματική κινεζική μεγαλούπολη Γουχάν των 11 εκατομμυρίων.
Βέβαια ο T-Virus δεν προκαλούσε κάποια γρίπη αλλά ένα είδος λύσας που μετέτρεπε τους νοσούντες σε «ζόμπι» που ήθελαν να τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα.
pronews.gr

Share this post