Κλείστα όλα, Κυριάκο. ΤΩΡΑ. Καλύτερα καραντίνα και γκρίνια παρά εκατόμβες νεκρών…

Κλείστα όλα, Κυριάκο. ΤΩΡΑ. Καλύτερα καραντίνα και γκρίνια παρά εκατόμβες  νεκρών…

Στάθης Διομήδης

 

Με μια παροιμιώδη απειθαρχία και ηλιθιότητα αντέδρασε ο Ελληνικός Λαός στα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης. Συμπεριφέρθηκε με πλήρη ανευθυνότητα, στα όρια της αυτοκαταστροφής, δείχνοντας το κακό πρόσωπο της φυλής μας.

Έκλεισαν τα σχολεία και ξεχύθηκαν οι μαθητές και οι φοιτητές στις καφετέριες και στους παππούδες τους!!! Έκλεισαν οι καφετέριες και ο κόσμος συνωστιζόταν σε παραλίες και πλατείες λες και δεν υπήρχε χώρος… Μέχρι να παρθούν τα μέτρα δείξαμε την μαγκιά του νεοέλληνα με υφάκι τύπου: «δεν κολλάω εγώ μωρέ, και τι βλακείες είναι αυτές». Με τα πρώτα μέτρα και με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού έτρεξαν όλοι να προμηθευτούν 500 μάσκες, 50 κιλά αντισηπτικό, και έναν τόνο χαρτιά υγείας σα να μην υπάρχει αύριο. Αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, να υπάρξουν ελλείψεις, να αυξηθούν οι τιμές σε δυσθεώρητα ύψη σε συγκεκριμένα είδη, ξεπερνώντας και τα όρια της αισχροκέρδειας. Ας μην ξεχάσουμε ότι οι ίδιοι που έτρεχαν στα σούπερ μάρκετ μετά συνωστίζονταν στις εκκλησίες για να μετανοήσουν, να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν. Ταυτόχρονα βλέπεις στους δρόμους κυρίως ηλικιωμένους να κυκλοφορούν λες και αυτοί δεν υπάρχει περίπτωση να νοσήσουν. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι γίνεται, να αναφέρω μόνο ότι: η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας και ο ομόλογός του της Μεγάλης Βρετανίας έχουν δημόσια αναφέρει ότι είναι πιθανό να νοσήσει το 50 – 70 % του πληθυσμού των χωρών τους. Τι δεν καταλαβαίνετε λοιπόν!!!

 

Σε μια χώρα σαν τη δική μας το σύστημα υγείας έχει ήδη μεγάλα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της σκληρής επίθεση που δέχθηκε το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας από την «βασιλεύουσα» τάξη του σκληρού νεοφιλελευθερισμού που τρώει τις σάρκες του (του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας) εδώ και δεκαετίες. Εάν καταρρεύσει το σύστημα υγείας και οι επαγγελματίες υγείας οι εκατόμβες είναι μπροστά μας. Δεν μπορεί λοιπόν να είμαστε τόσο ανεύθυνοι πια.

Επειδή ο Λαός εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής, η λύση είναι μία. Η κυβέρνηση, ΕΧΘΕΣ,  να λάβει μέτρα καραντίνας, ακόμη και μέτρα υπερβολής, όπως η Κίνα μήπως και γλυτώσει η χώρα τη μεγάλη καταστροφή. Είναι η μόνη επιλογή.

 

Κλείνοντας όμως θέλω να πω και δυο λόγια προσωπικά σε ΕΣΕΝΑ που το παίζεις ψευτόμαγκας Ελληναράς:

Άκου λοιπόν καραγκιοζάκο, να σου πω: όλοι είμαστε εν δυνάμει ξενιστές του υιού, ακόμη και οι ασυμπτωματικοί. Εσύ που το παίζεις μάγκας και τρέχεις σε συνωστισμούς μπορεί να είσαι ο δολοφόνος των γονιών ή των παππούδων σου.

Εσύ καραγκιοζάκο που νομίζεις ότι δεν θα πάθεις τίποτε ΔΕΝ είσαι ΘΕΟΣ. Είσαι ένας βλάκας που εκθέτει σε κίνδυνο όλους τους γύρω του.

Εσύ καραγκιοζάκο, που πρώτα τρέχεις στα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα, και μετά το παίζεις ψευτόμαγκας, είσαι για κλάματα, σοβαρέψου επιτέλους.

Όσο για κάποια τσογλάνια του εμπορικού τομέα που βρήκαν ευκαιρία να πλουτίσουν λειτουργώντας ως μαυραγορίτες, να τους θυμίσω ότι όλα εδώ πληρώνονται.

Άκου καραγκιοζάκο, δεν έκλεισαν τα σχολεία και τα καταστήματα και πήρες άδεια για να πας διακοπές στο πατρικό σου, ή στο χωριό σου. Βλάκα. Έκλεισαν για να μείνεις σπίτι σου, να σκοτώσεις όσο το δυνατόν λιγότερους. Δολοφόνε.

Άκου καραγκιοζάκο. Εάν το σύστημα υγείας κρασάρει θα σκάβουμε ομαδικούς τάφους…

Εάν γεμίσουν τα νοσοκομεία από ασθενείς με τον υιό, τα άλλα περιστατικά θα μπουν σε δεύτερη μοίρα. Δε θα υπάρχουν ΜΕΘ, δε θα υπάρχουν χειρουργεία, δε θα υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές γιατί είτε θα έχουν καταρρεύσει από υπερκόπωση είτε θα τους έχεις κολλήσει ΕΣΥ καραγκιοζάκο και θα βρίσκονται σε καραντίνα. Θα αυξηθούν οι θάνατοι σε άλλα έκτακτα περιστατικά που δε θα μπορεί να γίνει σωστή περίθαλψη. Όλα αυτά εξαιτίας σου. Δολοφόνε.

Τι δεν καταλαβαίνεις πια. ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Κυρίαρχο συστατικό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

Καραγκιοζάκο η ζημιά που θα γίνει είναι δυσθεώρητη σε ανθρώπινες ζωές αλλά και σε οικονομική καταστροφή. Με τέτοιες συμπεριφορές, την επαύριον αυτής της τραγικής ιστορίας, δεν ξέρω εάν θα επελαύνουν οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, πάντως εικόνες Αποκάλυψης  είναι πιθανόν να δούμε…

 

Αυτά από μένα. Από ακόμη έναν ψευτόμαγκα Ελληναρά…

 

Υ.Γ.  Στον πόλεμο δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητούμε για ευθύνες, λάθη και κακό τρόπο διαχείρισης από τους αρμόδιους. Όλα στην ώρα τους. Τώρα προέχει η υγεία όλων, και όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα… ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ όχι να μείνουμε όρθιοι (έτσι κι αλλιώς θα πέσουμε) αλλά τουλάχιστον να ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ όταν περάσει η λαίλαπα…

Share this post