Κλιμακώνει η Άγκυρα: «Τα πλοία μας πρέπει να στηθούν γύρω από τα νησιά του Αιγαίου» (βίντεο)

Κλιμακώνει η Άγκυρα: «Τα πλοία μας πρέπει να στηθούν γύρω από τα νησιά του Αιγαίου» (βίντεο)

Στο στόχαστρο των Τούρκων έχουν μπει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Μασούμ Τουρκέρ, να φτάνει στο σημείο να ζητά να στείλει η Άγκυρα πλοία πολεμικά πλοία, ενώ υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα συνεχίζει να έχει στρατεύματα σε αυτά, τότε θα πρέπει η Τουρκία ανοίξει συζήτηση για το νομικό καθεστώς αυτών των νησιών. 

Μιλώντας στο CNN Turk, o πρώην υπουργό Μασούμ Τουρκέρ, τόνισε πως «Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και τώρα πρέπει να κάνει το δεύτερο βήμα. Χωρίς να συζητήσει με κανέναν τίποτε και ανεξαρτήτως κόστους, τα πλοία μας πρέπει να στηθούν γύρω από εκείνα τα νησιά».

Στην εκπομπή μίλησε και ο καθηγητής Λεβέντ Γιλμάζ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα, ακούσαμε να λέει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τους περασμένους μήνες στις εγκαταστάσεις της προεδρίας στο Μπέστεπε, πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση για τον ηγέτη των Τούρκων δυτικής Θράκης τον Αχμέτ Σαδίκ. Και στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδίκ μετείχαν ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, όπως και οι αρχηγοί των όπλων που μετείχαν φορώντας τη στολή τους. Και στην ομιλία που έκανε εκεί ο υπουργός Αμύνης για την Δυτική Θράκη,, αναφορικά με την στάση της Ελλάδας με πολύ καθαρές και καίριες εκφράσεις, είπε πως πλέον αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και έκανε μία ομιλία που μετέφερε την ευαισθησία της Τουρκίας για τους Τούρκους της δυτικής Θράκης».

«Αν προσέξετε υπάρχει ένα σαφές νούμερο, 423 φορές φορές σε τρεις μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως υπάρχει ένα τουρκικό κράτος που δηλώνει πως “Σας βλέπουμε, σας παρακολουθούμε. Προσέξτε δεν είναι ούτε 450 ούτε 400 αλλά 423″», πρόσθεσε.

«Όταν το δούμε από αυτή τη σκοπιά , είναι ξεκάθαρο πως αυτά τα νησιά αποτελούν προέκταση της Χερσονήσου της Ανατολίας.  Αυτά τα νησιά αφέθηκαν στην Ελλάδα με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αν η Ελλάδα τώρα τον παραβιάζει αυτό τον όρο, τότε η Τουρκία ανοίγει τη συζήτηση για το νομικό καθεστώς αυτών των νησιών», πρόσθεσε.

https://www.defencenet.gr/

Share this post