Κορωνοϊός: Αυτά τα εμβόλια έχουν πάρει τις περισσότερες εγκρίσεις παγκοσμίως – Στη δημοσιότητα ο κατάλογος

Κορωνοϊός: Αυτά τα εμβόλια έχουν πάρει τις περισσότερες εγκρίσεις παγκοσμίως – Στη δημοσιότητα ο κατάλογος

Τι θέση καταλαμβάνουν τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA – Έκπληξη το ρωσικό Sputnik V.

Ποια είναι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τις περισσότερες χώρες παγκοσμίως; Τη  θέση των εμβολίων έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία όπως ανακοίνωσε ο φορέας που είναι υπεύθυνος για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Σύμφωνα με αυτή το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, γίνεται το δεύτερο πιο δημοφιλές παγκοσμίως.

Όπως αναφέρεται στον λογαριασμό του Sputnik V στο Twitter, με βάση την κατάταξη σε σχέση με τις εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών, το εμβόλιο της Ρωσίας εκτόπισε αυτό της Pfizer και κατέλαβε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, λίγο πίσω από την AstraZeneca.

Στην πρώτη θέση το εμβόλιο της AstraZeneca με την έγκριση από 49 χώρες, ενώ στην τέταρτη θέση με μεγάλη διαφορά βρίσκεται το εμβόλιο της Moderna με την έγκριση να έχει δοθεί από 19 χώρες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ρωσικό εμβόλιο για τη συμμόρφωσή του με τα πρότυπα αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και ποιότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου Στέφαν Ντε Κεερσμάκερ τόνισε ότι η κυλιόμενη αναθεώρηση ήταν μια ανεξάρτητη διαδικασία, χωρίς άμεσες συνδέσεις με το χαρτοφυλάκιο της Κομισιόν.

Εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στο χαρτοφυλάκιο παραγγελιών της.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμερ από την πλευρά του διευκρίνισε ότι η συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα δεν εγγυάται την προσθήκη εμβολίων στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής υπογράψει συμβάσεις για πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται ότι περίπου το 70% των κατοίκων της ΕΕ θα εμβολιαστούν έως τα μέσα του φθινοπώρου.

Σημειώνεται ότι, στις 4 Μαρτίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε γνωστό ότι περίπου δύο εκατομμύρια Ρώσοι έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορανοϊού και σχεδόν ο ίδιος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει μέχρι στιγμής την πρώτη δόση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κίριλ Ντμιτρίεφ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι οι παραδόσεις εμβολίων μεγάλης κλίμακας στην ΕΕ θα ξεκινήσουν μόνο αφού όλοι οι Ρώσοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα το έχουν πράξει.

Μπορεί να είναι υπεύθυνα τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA για καρκινογενέσεις; Αυτό αναφέρει έκθεση του Memorial Sloan Kettering Cancer Center σύμφωνα με την οποία το mRNA αδρανοποιεί τις πρότεινες που είναι υπεύθυνες για την καταστολή  των καρκινικών όγκων.

pronews.gr

Share this post