Κορωνοϊός και παγκόσμια σύγκρουση! Αποκάλυψη «φωτιά» από Γερμανία, προβληματισμός στην Μόσχα, vid

Κορωνοϊός και παγκόσμια σύγκρουση! Αποκάλυψη «φωτιά» από Γερμανία, προβληματισμός στην Μόσχα, vid
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του el.gr

Προβληματισμό προκαλεί στην Γερμανία, το γεγονός ότι από το πακέτο «οικονομικής τόνωσης για τον κορωνοϊό», το οποίο ξεκίνησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου, προκειμένου, όπως λέει, να καταπολεμήσει τις «άμεσες συνέπειες της πανδημίας» και να μετριάσει τις «οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες», δέκα δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις (Bundeswehr).

Τι σχέση έχει αυτό να κάνει με τον υποτιθέμενο «αγώνα κατά της πανδημίας»;

Η γερμανόφωνη σύνταξη του Russia Today θέλησε να μάθει, απευθύνοντας ερώτηση στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας, καθώς στην Μόσχα γνωρίζουν πως σε περίπτωση ξεσπάσματος σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, η Γερμανία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή και ως εκ τούτου υπάρχει έντονος προβληματισμός μετά από αυτή την απόφαση.

Τι ετοιμάζεται λοιπόν;;;

Ερώτηση: Το οικονομικό πακέτο στήριξης για τον κορωνοϊό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη των γερμανικών εξοπλισμών και την παραγωγή όπλων. Μέχρι στιγμής, δέκα δισεκατομμύρια ευρώ από αυτά έχουν επενδυθεί σε πυρομαχικά και στρατιωτικά LKW. Συγχωρέστε μου την έλλειψη φαντασίας, αλλά σε ποιο βαθμό η αγορά πυρομαχικών και στρατιωτικών φορτηγών εξυπηρετεί την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού;

Απάντηση γερμανικού υπουργείου Αμύνης: Το πακέτο οικονομικής στήριξης, όπως υποδηλώνει το όνομα, προορίζεται στο να τονώσει την οικονομία και οι προμήθειες στην εγχώρια αγορά διασφαλίζουν ότι οι αγορές από τον γερμανικό στρατό, που ούτως ή άλλως είναι προγραμματισμένες, θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα.

Επιπρόσθετη ερώτηση: Λοιπόν, στην λογική του Στρατού, αυτά τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιούνται για την αγορά εξοπλισμών, έτσι ώστε να τονωθεί η στρατιωτική παραγωγή κατά την διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού! Κατάλαβα σωστά;

Απάντηση γερμανικού υπουργείο Αμύνης: Πρόκειται για ένα κοινό κυβερνητικό πακέτο και η ευθύνη του Στρατού είναι να ελέγξει ποια, ούτως ή άλλως προγραμματισμένα, μέτρα προμηθειών, μπορεί ενδεχομένως να επισπευσθούν, προκειμένου να συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη στην εποχή του κορωνοϊού. Πρόκειται δηλαδή για ούτως ή άλλως προγραμματισμένα πράγματα που απλά επισπεύδονται.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δεν έδωσε σαφή απάντηση και το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως λεφτά για τον κορωνοϊό πάνε στον εξοπλισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σε μία περίοδο που λόγω της εκλογής Μπάιντεν στις ΗΠΑ, «φούντωσε» εκ νέου η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας (ΕΔΩ).

Επιπλέον, σε ένα παλαιότερο βίντεο, στο γερμανικό κοινοβούλιο είχε γίνει μία ενδιαφέρουσα ερώτηση από τον βουλευτή της «Εναλλακτικής για την Γερμανία, AfD», Stephan Brandner, καθώς στην κυβερνητική συμφωνία μεταξύ χριστιανοδημοκρατών/χριστιανοκοινωνιστών και σοσιαλδημοκρατών γίνεται αναφορά στον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Γερμανία στην δημιουργία μιας «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

«Στην συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ CDU/CSU και SPD, στην σελίδα 146 γράφει: «Η ευθύνη της Γερμανίας για ειρήνη και ελευθερία στον πλανήτη», με επεξήγηση «τα γερμανικά συμφέροντα για την δημιουργία μίας Νέας Τάξης Πραγμάτων πρέπει να προβληθούν με αυτοπεποίθηση».

Στην κυβερνητική συμφωνία λοιπόν γίνεται λόγος για μία «νέα τάξη πραγμάτων». Σε αυτό το φόντο, σας ρωτώ λοιπόν: Τι εννοείτε με αυτή την νέα τάξη πραγμάτων, με την οποία τα κόμματα CDU/CSU και SPD θέλουν να καταπιαστούν και κατά πόσο η δημιουργία της νέας τάξης πραγμάτων έχει μία συγκεκριμένη σημασία για τον γερμανικό στρατό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Brandner, ο οποίος θέτει θέμα χρησιμοποίησης του γερμανικού στρατού στην προώθηση αυτής της νέας τάξης πραγμάτων.

Στον Γερμανό βουλευτή είχε αναλάβει να απαντήσει o τότε υφυπουργός Άμυνας, Thomas Silberhorn.

«Η νέα τάξη πραγμάτων, την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βλέπει, είναι η πολυμερής τάξη πραγμάτων, για την οποία, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, δίνουμε μεγάλη σημασία στο να τηρούνται από όλους τους δρώντες οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Για αυτόν τον σκοπό η γερμανική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί», είχε απαντήσει δίχως να πείσει η απάντησή του.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τα προαναφερθέντα, χρήματα που προορίζονται για την κρίση του κορωνοϊού, πηγαίνουν στον γερμανικό στρατό, καθώς η Γερμανία αυτοαποκαλείται υπεύθυνη για την προώθηση της νέας τάξης πραγμάτων στον πλανήτη, δηλαδή του διεθνισμού, ο οποίος επανήλθε στον Λευκό Οίκο και συγκρούεται ξανά με την Ρωσία.

Μήπως λοιπόν ο κορωνοϊός, εκτός των άλλων, χρησιμοποιείται για επικείμενο πόλεμο με την Ρωσία με «μπροστάρη» στην Ευρώπη την Γερμανία, καθώς οι προσπάθειες παγκόσμιας ειρήνης δεν δείχνουν μεγάλη διάρκεια ζωής;;;

facebook sharing button

Share this post