Κορωνοϊός και τρίτος παγκόσμιος πόλεμος! «Βόμβα» από Βρετανό Στρατηγό.

Κορωνοϊός και τρίτος παγκόσμιος πόλεμος! «Βόμβα» από Βρετανό Στρατηγό.
Η προειδοποίηση έγινε…

 

Και η «βόμβα» έπεσε! Ο ανώτατος κορυφαίος στρατιωτικός διοικητής της Βρετανίας προειδοποίησε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 

Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Nick Carter, επικεφαλής του βρετανικού αμυντικού επιτελείου δήλωσε ότι ο «ρυθμός» της ιστορίας υποδηλώνει ότι το ξέσπασμα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης είναι αρκετά πιθανό λόγω των αβεβαιοτήτων που επιφέρει ο κορωνοϊός.

Μάλιστα, ο στρατηγός προειδοποίησε ότι η Βρετανία και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να μάθουν από την ιστορία, προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη που πυροδότησαν τους παγκόσμιους πολέμους του 20ού αιώνα.

 

 

Μιλώντας στο ενημερωτικό δίκτυο Sky News την Κυριακή, ο Κάρτερ είπε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, η κλιμάκωση των περιφερειακών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο να μετατραπεί σε «έναν πλήρη πόλεμο», όπως συνέβη πριν από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο.

Υποστήριξε δε, ότι με τον πλανήτη να συνιστά πλέον «αβέβαιο και ανήσυχο μέρος» λόγω του Covid-19, υπάρχει η πιθανότητα, η όποια κλιμάκωση να οδηγήσει σε λάθος υπολογισμό και άρα σε λαίλαπα.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιστορία μπορεί να μην επαναληφθεί (επακριβώς) αλλά ρέει με συγκεκριμένο ρυθμό. Αν ανατρέξετε πίσω στον περασμένο αιώνα, πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, νομίζω ότι ήταν αναμφισβήτητο πως υπήρξε κλιμάκωση που οδήγησε σε εσφαλμένο υπολογισμό και τελικά σε πόλεμο. Ελπίζουμε ότι δεν θα το ζήσουμε ξανά αυτό», είπε ο ανώτατος αξιωματούχος.

el.gr

Share this post