«Κορωνοϊός όπως ΓΡΙΠΗ»! Θα κηρύξουν το τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη, γράφει το Reuters.

«Κορωνοϊός όπως ΓΡΙΠΗ»! Θα κηρύξουν το τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη, γράφει το Reuters.
Αφού πρώτα έδωσαν εμβόλια με παρενέργειες… Δίνουν διάλειμμα μέχρι να ανακοινώσουν την επόμενη… πανδημία;;;

Στροφή 180 μοιρών ετοιμάζεται από την Κομισιόν η οποία αναμένεται να κάνει ΚΡΟΤΟ!

Συγκεκριμένα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κηρύξει το… τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη που θα σημάνει και μια σημαντική αλλαγή πολιτικής. Η αλλαγή αυτή θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιού όπως αντιμετωπίζεται και η εποχιακή γρίπη.

Η στροφή αυτή έρχεται την ώρα που στην Ελλάδα κάνουν λόγο για τέταρτη δόση από το Φθινόπωρο!

«Αλλάζει η προσέγγιση σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες, περνώντας από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια πιο βιώσιμη κατάσταση» αναφέρει το έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Ο ΠΟΥ από την πλευρά του, στον οποίο και ανήκει η ευθύνη χαρακτηρισμού της πανδημίας -και ως εκ τούτου και του αποχαρακτηρισμού της- κάτι που έχει νομικό αντίκτυο σε μια σειρά από παράγοντες από ασφαλιστήρια μέχρι τους παραγωγούς των εμβολίων, δεν έχει πάρει πάντως καμία τέτοια απόφαση και εξακολουθεί να θεωρεί τον κορονοϊό πανδημία.

 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ

Το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναμένεται να είναι δεσμευτικό για τα κράτη μέλη (ΑΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΙΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ) και το οποίο επικαλείται το Reuters έρχεται με τη σαφή προειδοποίηση ότι «ο Covid ήρθε για να μείνει» ίσως και με νέα στελέχη και γι αυτό η «προετοιμασία όλων παραμένει βασική».

Το προσχέδιο του κειμένου που έχει προετοιμάσει η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδη αναμένεται να υιοθετηθεί την Τετάρτη και συνιστά στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παραμείνουν σε ετοιμότητα γιατί ίσως χρειαστεί και να επιστρέψουν σε «έκτακτα μέτρα» (ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;;;). Παρόλα αυτά, αναγνωρίζει ακόμα ότι η πανδημία μπαίνει σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση για τη διαχείρισή της.

Αυτό σημαίνει ότι το μαζικό τεστινγκ, στο οποίο άνθρωποι με συμπτώματα και οι επαφές τους προχωρούν σε τεστ, εγκαταλείπεται κάτι που έχει ήδη συμβεί σε αρκετές χώρες. Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, ενώ από 1η Μαΐου το τεστ θα είναι ένα εβδομαδιαίως.

el.gr

Share this post