ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Τραμπ παραδίδει το στέμμα του πλανητάρχη σε νέους επίδοξους τυχοδιώκτες..!

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Τραμπ παραδίδει το στέμμα του πλανητάρχη σε νέους επίδοξους τυχοδιώκτες..!
iEpikaira.- Κοσμογονικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα!Οδεύοντας προς το τέλος της θητείας του ο Τραμπ, αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που είχε δηλώσει προεκλογικά. Η πιθανότητα επανεκλογής του μάλλον αρχίζει να εξανεμίζεται και θέλει να αφήσει το στίγμα του… Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με δήλωσή του στον Λευκό Οίκο στις 23/10/2019 είπε:

«Ως υποψήφιος πρόεδρος, παρουσιάζω μια νέα προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική, η άσκηση της οποίας δεν θα βασίζεται στην ιδεολογία, αλλά στη ρεαλιστική ανάλυση του κόσμου και των όσων συμβαίνουν σε αυτόν». «Δεν μπορούμε να πολεμάμε σε πολέμους που αφορούν κάποιους που έχουν εχθρότητες αιώνων, ας πολεμήσουν άλλοι σε αυτή την αιματοβαμμένη άμμο. Όπου όμως η Αμερική πολεμά και διακυβεύεται ζωτικό της συμφέρον, θα κερδίζει».
Διεμήνυσε δηλαδή ότι οι ΗΠΑ παύουν οριστικά να είναι ο «παγκόσμιος χωροφύλακας». Εκθρονίζει την Αμερική και αφήνει το στέμμα, λάφυρο στον μεγαλύτερο τυχοδιώκτη και εμβριθή τακτικιστή. Μια όχι απαραίτητα κακή εξέλιξη αλλά μία που προμηνύει σίγουρα νέα πεδία μάχης που θα αναδείξουν νέες περιφερειακές δυνάμεις και ένα πολυπολικό διεθνές σύστημα. Οι ΗΠΑ έπεσαν στην παγίδα της «υπερεπέκτασης» και βρίσκονται πλέον στο ναδίρ τους. Το «Pax Americana» τετέλεσται. O George Bush Junior έκανε μια καλή αρχή και ο Τραμπ το αποτελείωσε.

Οι υπόλοιποι ας δέσουμε τις ζώνες μας γιατί προβλέπονται αλλαγές στις παγκόσμιες ισορροπίες που η ανθρωπότητα δεν έχει δει για δεκαετίες. Αλλαγές, όμοιες με αυτές του μεταπολέμου. Πράγμα που πάντοτε σημαίνει ότι οι λαοί θα κλιθούν να σηκώσουν νέα βάρη, έως ότου επέλθουν νέες ισορροπίες. Όσο για την πατρίδα μας… ένα είναι σίγουρο! Ο Ερντογάν μετά την Συρία και την ευγενική υπόκλιση των Τραμπούτιν, θα συνεχίσει το νεοθωμανικό του ντελίριο, στραμμένος που αλλού(;), αν όχι προς δυσμάς..;

Share this post