Κρίσιμες στιγμές …

Κρίσιμες στιγμές …

Τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας διασφαλίζονται με ικανούς Ηγέτες· Ηγέτες που έχουν πίστη και αγάπη προς την πατρίδα. Που να τους διακατέχει αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι πανέτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα της Πατρίδας τους.

Έχοντας υπόψη ότι αρκετοί έλληνες πολιτικοί ακολουθούν σκόπιμα, μια στάση ηττοπάθειας σε σχέση με την επιθετική στάση της Τουρκίας, η οποία αυξάνεται μέρα με την μέρα· Προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να κάνει γεωτρήσεις στην Ελληνική ΑΟΖ· Ότι δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας ούτε της Τουρκίας, ένας πόλεμος έστω και μικρής διαρκείας. Αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Άλλωστε οι Έλληνες Δεν ξεχνούν και δεν μπορούν να ξεχάσουν , τις φοβέρες συνέπειες των πολέμων που έλαβαν μέρος. Το τεράστιο τίμημα που πλήρωσε σε ανθρώπινες ζωές, τους τραυματίες, την ορφάνια των παιδιών που πρόεκυψε λόγω των πολέμων. Την τεράστια πείνα που έζησε ο Ελληνικός λαός. Την φτώχεια, τις οικονομικές συνέπειες.

Ότι στο τέλος της μέρας θα κυριαρχήσει η λογική, λένε ορισμένοι πολιτικοί για να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη. Ότι έγκαιρα το ΝΑΤΟ δε θα επιτρέψει σε δυο μέλη του, να έρθουν έστω και σε ένα πολεμικό επεισόδιο… Ότι η Ελλάδα και η Τουρκία με τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις, όπως επίσης στο δικαστήριο της ΧΑΓΗΣ θα υπάρχει λύση στα προβλήματα. Όπως επίσης τις διαφορές που έχουν οι δυο χώρες μεταξύ τους.

Μου είπε ένας φίλος πριν λίγες μέρες, που και αυτός ανησυχεί για τις εξελίξεις λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η Τουρκία πολύ σύντομα να αρχίσει γεωτρήσεις κοντά στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Ακόμα και στο Καστελόριζο. Πώς θα ενεργήσει η Πολιτική Ηγεσία; Έδωσε ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία ότι είναι αιτία πολέμου ; ότι ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή γιατί μετά θα είναι πολύ αργά. Πώς θα αντιδράσει η κοινή γνώμη ; Εάν οι Τούρκοι εισβάλουν στην Ελληνική ΑΟΖ και οι Έλληνες το επιτρέψουν αυτό, σημαίνει πολύ απλά ότι υπάρχει ξανά μεγάλη προδοσία… όπως έγινε και στην Κύπρο το 1974 …

Παρόλα αυτά που κάνει καθημερινά η Τουρκία, ορισμένοι Πολιτικοί κάνουν τους «τυφλούς», συμπεριφέρονται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Μου θυμίζουν το ταξίδι του Τιτανικού, που ενώ το πλοίο βούλιαζε αντί να βοηθήσουν όλοι τον κόσμο για να γλυτώσει… ορισμένοι έδωσαν οδηγίες να συνεχίσουν να παίζουν μουσική σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ότι είναι μπόρα που θα περάσει σύντομα .. .

Τα λόγια ενός μεγάλου ήρωα του 1821 του Νικηταρά είναι διαχρονικά για τους σύγχρονους έλληνες πολιτικούς « Πραματευτής δεν ήμουνα . Η μοίρα μου το θέλησε να γίνω καπετάνιος. Μα δε θα ήτανε σωστό να κάνω πραμάτεια το καπετανλίκι μου !!!»

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη έχοντας υπόψη, ότι η Τουρκία δεν είναι μόνη σε αυτό το «παιχνίδι» εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχει και άλλες Χώρες που θέλουν να πολεμήσουν την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Είναι κρίσιμες οι στιγμές…

Σε λίγο θα γραφτεί νέα ιστορία. Τι επιλογές έκαναν οι πολιτικοί … αλλά και τι αποφάσισε ο λαός να πράξει σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές …

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Share this post