Κριμαϊκό ζήτημα εγείρει η Τουρκία.Εγκαλεί τη Ρωσία για διατεινόμενες επιδρομές και συλλήψεις Τούρκων Τατάρων όπως λέει..

Κριμαϊκό ζήτημα εγείρει η Τουρκία.Εγκαλεί τη Ρωσία για διατεινόμενες επιδρομές και συλλήψεις Τούρκων Τατάρων όπως λέει..
oι Τούρκοι δεν παραλείπουν να εκδίδουν και για Κριμαία χάρτες με τούρκικη επιρροή.

Κριμαϊκό ζήτημα εγείρει η Τουρκία μέσω Ουκρανίας και για λογαριασμό του ΝΑΤΟ προς πίεση στη Ρωσία. Η Τουρκία εξέφρασε την Πέμπτη ανησυχία για τις διατεινόμενες επιδρομές της Τετάρτης στα σπίτια των Τατάρων της Κριμαίας. “Ανησυχούμε για τις επιδρομές στα σπίτια των συγγενών μας της Κριμαίας Τατάρων Τούρκων και τις εντολές κράτησης που εκδόθηκαν τις πρωινές ώρες χθες (17 Φεβρουαρίου) στην Κριμαία”, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας. “Ζητούμε τον τερματισμό τέτοιων πρακτικών εναντίον των Τατάρων της Κριμαίας, που είναι τα θεμελιώδη συστατικά της χερσονήσου της Κριμαίας”, πρόσθεσε η δήλωση. Επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει τους Τατάρους της Κριμαίας. Την Τετάρτη, η Lyudmila Denisova, η διαμεσολαβητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ουκρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) εισέβαλε σε σπίτια Τατάρων της Κριμαίας και συνέλαβε έξι από αυτούς.aa 18/2/21

Tην ίδια στιγμή τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πούτιν με τον Ερντογάν σήμερα αλλά το Κρεμλίνο δεν αναφέρει μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν το Κριμαϊκό.

dimpenews.com

Share this post