«Κυνηγούν να βιάσουν τα παιδιά μας», μαρτυρίες ΣΟΚ στην Ημαθία – «Κατάληψη» ελληνικού εδάφους στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Κυνηγούν να βιάσουν τα παιδιά μας», μαρτυρίες ΣΟΚ στην Ημαθία – «Κατάληψη» ελληνικού εδάφους στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την ώρα που στον Έβρο παράνομοι μετανάστες «καταλαμβάνουν» ελληνικό έδαφος.

Έλληνες και τσιγγάνοι αντιδρούν μετά από επιθέσεις παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε σχολείο, ενώ υπήρξαν και αψιμαχίες πολιτών με αυτούς σε δομή φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»:

«Το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο μεταξύ Ελλήνων πολιτών και των ανθρώπων σε δομή φιλοξενίας, μας υποχρέωσε να συγκαλέσουμε το πρωί σύσκεψη στο δημαρχείο για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Πολίτες αναφέρουν πως οι παράνομοι μετανάστες κρατούν μαχαίρια, ενώ επιτέθηκαν, σε σχολείο, στα κοριτσάκια που βρίσκονταν στην πόρτα κατά την διάρκεια εκδήλωσης, καθώς δεν τους επέτρεπαν να μπουν μέσα στην αίθουσα.

«Βγάλαν τα μαχαίρια και κυνηγούσαν τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να μας βιάζουν τα κοριτσάκια. Κυνηγούσαν κοριτσάκι 13-14 χρονών. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε τα συγκλονιστικά λεγόμενά τους στο παρακάτω βίντεο:

Την ίδια ώρα ως σοβαρό αξιολογείται το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στο Βόρειο Έβρο, όταν εισήλθαν μαζικά 75 παράνομοι μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και πραγματοποίησαν κατάληψη ελληνικού εδάφους στο Τελωνείο των Καστανιών.

Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν στις 6:30 το πρωί της Κυριακής ότι πολυπληθής ομάδα παράτυπων μεταναστών πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στον δρόμο μπροστά στις μπάρες του μεθοριακού σταθμού.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της FRONTEX, οι οποίοι βρήκαν τους μετανάστες καθισμένους στο οδόστρωμα, μπροστά στις μπάρες και στο φυλάκιο του διαβατηριακού ελέγχου της ελληνικής πλευράς, έχοντας κλείσει τον μεθοριακό σταθμό. Αφού τους συνέλαβαν, τους μετέφεραν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για τη διαδικασία του αστυνομικού ελέγχου, της ταυτοποίησης και του σχηματισμού δικογραφίας. Όλοι τους είναι νέοι άνδρες, οι περισσότεροι ηλικίας από 20 ως 30 ετών, ενώ μεταξύ τους φαίνεται να υπάρχουν και ορισμένοι ανήλικοι.

ethnos.gr

ΦΩΤΟ Video Screenshot

Share this post