“Κόλαση” επί γης στην Ουκρανία: Κτυπήθηκαν κέντρα εκπαίδευσης σε Rivne & Zhytomyr – Φλέγεται η Μαριούπολη

“Κόλαση” επί γης στην Ουκρανία: Κτυπήθηκαν κέντρα εκπαίδευσης σε Rivne & Zhytomyr – Φλέγεται η Μαριούπολη

Οι Ρώσοι έχουν διευρύνει τις επιθέσεις τους στην ουκρανική επικράτεια ενώ για πρώτη φορά έπληξαν στόχους με πυραύλους κρουζ από την Κασπία Θάλασσα. Μαριούπολη, Rivne, Zhytomyr, Κίεβο δέχτηκαν σφοδρές επιθέσεις.

Οι Ουκρανοί φέρεται να έχουν μεγάλες απώλειες ειδικά από τον βομβαρδισμό κέντρων εκπαίδευσης. Οι Ρώσοι έχουν αλλάξει τακτική και αυτό είναι φανερό. Πλέον χτυπούν συγκεντρώσεις στρατιωτών με στόχο να προκαλέσουν μεγάλες ανθρώπινες απώλειες.

Κτυπήθηκαν κέντρα εκπαίδευσης σε Rivne – Zhytomyr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε κέντρο εκπαίδευσης “ξένων μισθοφόρων και ουκρανών εθνικιστών” στην περιοχή Novaya Lyubomirka στην πόλη Rivne.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της περιφερειακής Διοίκησης της πόλης Rivne ο οποίος έκανε λόγο για δύο κτυπήματα με πυραύλους κρουζ καλιμπρ.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως οι ουκρανικές απώλειες από την επίθεση αυτή ανέρχονται σε πάνω από 100 μισθοφόρους.

Παράλληλα, ο ρωσικός Στρατός βομβάρδισε με βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M το εμπορικό κέντρο Retroville στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν το πάρκινγκ και άλλους χώρους του εμπορικού κέντρου για να κρύβουν πολεμικό υλικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως χτυπήθηκε με πυραύλους κρουζ Kalibr το κέντρο εκπαίδευσης του 132ου Τάγματος Αναγνώρισης των ουκρανικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στην περιοχή Zhytomyr. Σύμφωνα με τους Ρώσους φιλοξενούσε μισθοφόρους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν εναντίον εγκαταστάσεων στην περιοχή Zhytomyr και με πυροβολικό BM-21 Grad.

“Τη νύχτα της 21ης ​​Μαρτίου, πύραυλοι κρουζ υψηλής ακρίβειας έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης ξένων μισθοφόρων και Ουκρανών εθνικιστικών στο κέντρο εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων Novaya Lubomirka στην περιοχή Rivne. Περισσότεροι από 80 μισθοφόροι και εθνικιστές σκοτώθηκαν” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Επίσης, πύραυλοι κρουζ υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και το αρχηγείο μιας μηχανοποιημένης ταξιαρχίας κοντά στο χωριό Σέλετς» πρόσθεσε.

Βίντεο: Η Μαριούπολη καίγεται

 

Κρουζ από την Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία

«Το βράδυ της 19ης Μαρτίου και το πρωί της 20ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν κτυπήματα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας σε εγκαταστάσεις ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής.

Από τη Μαύρη Θάλασσα, πύραυλοι κρουζ “Κalibr” έπληξαν το εργοστάσιο επισκευής Nezhinsky, κατέστρεψαν εργοστάσια για την επισκευή ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων που είχαν υποστεί βλάβες σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Από την Κασπία Θάλασσας, οι πύραυλοι κρουζ “Κalibr” κατέστρεψαν μια μεγάλη βάση αποθήκευσης καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του οικισμού Konstantinovka, στην περιοχή Mykolaiv” η ρωσική ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Οι εικόνες που έρχονται από την Μαριούπολη είναι απελπιστικές. Η πόλη έχει ισοπεδωθεί.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

Image

Image

Image

Share this post