Λίγο Πριν Τον Εμφύλιο Η Βενεζουέλα-Video Σοκ Με Στρατιώτες Να Συλλαμβάνουν… Στρατιώτες

Λίγο Πριν Τον Εμφύλιο Η Βενεζουέλα-Video Σοκ Με Στρατιώτες Να Συλλαμβάνουν… Στρατιώτες
Δραματικές οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα μετά το κάλεσμα Γκουαϊδό για στρατιωτική εξέγερση. Για πραξικόπημα μιλά ο Μαδούρο – Κάλεσμα στους υποστηρικτές του να περιφρουρήσουν την έδρα της κυβέρνησης. Πεδίο μάχης ο χώρος γύρο από τη στρατιωτική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας. Δακρυγόνα, συλλήψεις, πυροβολισμοί και πανικός. «Σιωπητήριο» στα social media από την κυβέρνηση.

Πραξικόπημα ή εμφύλιος μοιάζουν οι πιο πιθανές «επιλογές» στη Βενεζουέλα μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Εξελίξεις που πυροδότησε ένα video τριών λεπτών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χουάν Γκουαϊδό, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης που τον περασμένο Ιανουάριο αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος και ζητά στρατιωτική εξέγερση για να πέσει ο Νικολάς Μαδούρο.

Το video που δείχνει τον Γκουαϊδό μπροστά από βαριά οπλισμένους στρατιώτες να ανακοινώνει πως έχει φτάσει η ώρα για την τελική φάση της «επιχείρησης Ελευθερία» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο, που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για πραξικόπημα σε εξέλιξη.
Ο Γκουαϊδό κάλεσε τους υποστηρικτές του στη βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, όπου έφτασαν γρήγορα και δυνάμεις του στρατού που παραμένουν πιστές στον Μαδούρο. Τα επεισόδια δεν άργησαν. Δακρυγόνα, χάος, φωνές και πυροβολισμοί.

Ένα video που κάνει τον γύρο των social media (τα οποία υπολειτουργούν για την ώρα στη Βενεζουέλα σύμφωνα με πληροφορίες) προκαλεί σοκ. Στρατιώτες με μπλε περιβραχιόνια (δείγμα πως έχουν συνταχθεί με τον Γκουαϊδό), με τα όπλα προτεταμένα σταματούν τεθωρακισμένα του στρατού, κατεβάζουν και συλλαμβάνουν στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον Μαδούρο.

Δείτε το video

Ενσωματωμένο βίντεο

Sabrina Martín@SabrinaMartinR

Funcionarios de la GNB se unen a @jguaido y neutralizan a componente que se dirigía a reprimir.

2.140 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε πως είδε τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων εναντίον του Γκουαϊδό και περίπου 70 οπλισμένων ανδρών με στρατιωτική περιβολή κοντά στην αεροπορική βάση. Εκεί βρίσκονται και πολίτες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό, ο οποίος είχε καλέσει σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οπαδοί του Γκουαϊδό έξω από τη στρατιωτική βάση Λα Καρλότα – Φωτογραφία Facebook Γιάννης Κουζινος

Στο ίδιο σημείο ακούστηκαν και πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Δεν είναι σαφές ακόμη από ποια πλευρά προήλθαν οι πυροβολισμοί.

Ενσωματωμένο βίντεο

CNW@ConflictsW

Footage of the chaos on Altamira bridge earlier when colectivos were clashing with Pro Guaido forces

433 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ενσωματωμένο βίντεο

RealLourenSchott@RealLourenSc

Pretty sure this was taken down already.

Here it is again.

219 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ενσωματωμένο βίντεο

MasterFeeds@MasterFeed

As ⁦@jguaido’s supporters ⁩ gather near the Airbase in , National Guard troops loyal to shoot at the demonstrators!

242 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

newsit.gr

Share this post