Λίζα και Καμάλα Χάρις – Μήπως οι Simpsons προέβλεψαν ξανά το μέλλον;

Λίζα και Καμάλα Χάρις – Μήπως οι Simpsons προέβλεψαν ξανά το μέλλον;
Οι Simpsons δύσκολα μπορούν να προβλέψουν το μέλλον, αλλά καθώς είναι η πιο μακροχρόνια κωμική σειρά στην ιστορία των ΗΠΑ, η αιώνια σειρά βρίσκεται συχνά σε καταστάσεις όπου «η ζωή μιμείται την τέχνη» χρόνια μετά τα επεισόδια που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση.
Αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δεν μπορούσαν παρά να παρατηρήσουν τον τελευταίο αγώνα μεταξύ της ενδυμασίας της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις στα εγκαίνια και της ενδυμασίας της Λίζα Σίμπσον σε ένα επεισόδιο του 2000.

Στο “Bart to the Future”, η Λίζα αναλαμβάνει την προεδρία και εκφράζει τη δημοφιλή γραμμή: “Όπως γνωρίζετε, έχουμε κληρονομήσει μια μεγάλη κρίση στον προϋπολογισμό από τον Πρόεδρο Τραμπ.”

Στο επεισόδιο, η Λίζα φορά ένα μωβ σακάκι και μαργαριτάρια, και στα εγκαίνια της Τετάρτης, η Χάρις ήταν επίσης ντυμένη με ένα μωβ μπουφάν και μαργαριτάρια. Η Χάρις ανέλαβε τα καθήκοντά της αμέσως μετά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας τη σύγκριση ακόμη πιο εύκολη για τους θεατές.

Οι ομοιότητες με τα εγκαίνια και τη σειρά δεν σταμάτησαν εκεί. Ο ηθοποιός Tom Hanks εμφανίστηκε σαν οικοδεσπότης κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συναυλίας την Τετάρτη το βράδυ με στόχο τη διατήρηση του θέματος της εθνικής ενότητας του Προέδρου Joe Biden κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Στο 2007 Simpsons: The Movie, ο Hanks in a cameo ρόλος προσφέρει ένα νέο Grand Canyon στο Springfield, την πατρίδα του Simpson.

“Γεια σας. Είμαι ο Τομ Χανκς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στον εαυτό της, οπότε δανείστηκε μερικά από τα δικά μου”, είπε. Στο τέλος της σκηνής, προσθέτει, “Εάν πρόκειται να επιλέξετε μια κυβέρνηση που θα εμπιστευτείτε, γιατί όχι;”

Η κερδοσκοπία ότι η εκπομπή μπορεί να προβλέψει το μέλλον δεν είναι κάτι νέο. Οι θαυμαστές λένε ότι οραματίζεται, μεταξύ άλλων, την επίθεση του τίγρη Siegfried και τον Roy, smartwatches, “hornet killers” και την αγορά της Disney από το 20th Century Fox.

Η μακροζωία της παράστασης και τα σενάρια της, που αντικατοπτρίζουν το μέλλον, αναφέρονται σε άλλες κωμωδίες, συμπεριλαμβανομένου του επεισοδίου “South Park”, “The Simpsons ήδη το έκανε”.

Ερωτηθείς το 2016, όταν έγινε σαφές ότι οι Σίμπσονς είχαν προβλέψει την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ, ο σεναριογράφος Dan Graney είπε στο The Hollywood Reporter: «Ήταν μια προειδοποίηση για την Αμερική».

“Και έμοιαζε σαν τη λογική τελευταία στάση προτού χτυπήσεις το βράχο. Το σενάριο δημιουργήθηκε επειδή ήταν σύμφωνο με το όραμα της Αμερικής για τρελό”, πρόσθεσε.

Εργασίες για τη δημοσίευση: Nelly Hristova.

dnes.bg

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ DNES : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post