Λίμαν φόν Σάντερς

Λίμαν φόν Σάντερς

Ο λεγάμενος σκατόψυχος υπήρξε αξιωματικός του Γερμανικού Στρατού στις αρχές του 20ου αιώνα. Αλλά, κάντε μιά στάση, διαβάστε πρώτα όσα λέει η Γουΐκι περί αυτού – καί συνεχίζουμε.

Ο εν λόγωι εστάλη επισήμως από τη Γερμανία του θρασύδειλου Κάϊζερ στην Τουρκία, όπου πρώτα ήρθε σε συνεννόηση με τους (ομοφύλους του) Νεότουρκους, καί τελικά ανέλαβε καί την αρχιστρατηγία του στρατού τους γιά το υπόλοιπο του Α’ ΠΠ. Βλέπεις, οι Νεότουρκοι μπορεί να ήταν «επαναστάτες», αλλά (τυγχάνοντες ξερόλες, όπως όλοι οι «επαναστάτες») από στρατηγική ήταν σκράπες· καί μ’ αυτά τα μυαλά φάγανε ουκ ολίγες στρατιωτικές σφαλιάρες. Οπότε, ανέθεσαν την αρχιστρατηγία στον φόν Σάντερς καί συνήλθαν κάπως. (Παναπεί, δεν τρώγανε τις φάπες τόσο δυνατά πλέον. Όχι πως δεν τρώγανε καθόλου.)

Θα μου πείς, καί τί μας νοιάζουν αυτά;

Μας νοιάζουν, διότι ο συγκεκριμένος παλιάνθρωπος εισηγήθηκε στους Νεότουρκους τη γενοκτονία των Ποντίων (αυτή ήταν η «συνεννόησή» του με τους Νεότουρκους, που λέω πιό πάνω) – καθώς καί των λοιπών μειονοτήτων της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πχ των Αρμενίων. Κι οι Τουρκαλάδες (άριστοι μαθητές σε κάτι τέτοια) φρόντισαν να περατώσουν αψόγως τις οδηγίες του φόν Σάντερς.

Γνωρίζω ότι η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων είναι ένα μήνα μετά· οπότε, το άρθρο, ως επετειακό, τυγχάνει ανεπίκαιρο. Αλλά εδώ, στις μέρες μας, έχουμε ένα γεγονός ευθέως σχετιζόμενο με τα προηγούμενα, το οποίο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο:

Γερμανοί αξιωματικοί, που υπηρετούν σε βάση του ΝΑΤΟ στην Κρήτη («σύμμαχοι»,δηλαδή – αν δεν το καταλάβατε), κατέβασαν την Ελληνική σημαία καί ανέβασαν τη Γερμανική. (Την είδηση, καλύτερα να τη διαβάσετε από το μπλόγκι του Κώστα-Ταύρου, διότι δεν είναι σκέτη, άειντε, ντίπ ξερή· σερβίρεται σχολιασμένη καί με διάφορα …εύοσμα… καί πάρτε μωρομάντηλο γιά τη μύτη σας!)

Το χειρότερο απ’ όλα, είναι πως το γκουβέρνο του χαμηλής νοημοσύνης Αλεκσάκι έδρασε, όπως ακριβώς το αντίστοιχο ψευτο-Ρωμαίϊκο του 1919: δεν έριξε στους σκατο-Γερμαναράδες την προβλεπόμενη ποινή γιά προσβολή εθνικού συμβόλου, αλλά βρήκε μεσοβέζικη λύση… με αναστολή… καί οι τύποι αφέθησαν ελεύθεροι. (Φυσικά, την κοπάνησαν.) Τί να κάνουμε; εκεί οδηγούν τα «κρατικά χρέη» προς τη Γερμανία – έστω καί μαϊμούδικα: στον Χατζηαβατισμό. Στη δουλοπρέπεια. Στο -κατά Παλαιόν- τουρλοκώλιασμα.

Τώρα, βέβαια, το γιατί οι Χανιώτες δεν τους μπαλλώθιασαν πάραυτα καί κατακέφαλα, παραμένει ερωτηματικόν. (Πολύ …πολιτισμένους σας βρίσκω, σύντεκνοι!)

Βεβαίως, γιά τις ιστορικές συγκρίσεις, οφείλουμε να πούμε καί το τί έπραξε το εγχώριον γκουβέρνο του 1919! (Αν καί το λέει σαφώς η Γουΐκι.) Λοιπόν, με τη λήξη του Α’ ΠΠ, ο φόν Σάντερς αιχμαλωτίστηκε από τους αγγλίτσους καί κλείστηκε σε φυλακή στη Μάλτα. Όμως, η …Ελληνική (ορίστε; ) …Κυβέρνησις (πώς είπατε; δεν άκουσα!) δεν ήγειρε αξιώσεις, οπότε αφέθη ελεύθερος!!!!!

Αλλά, σας ερωτώ:

  • Τί άλλαξε (επάνω στους Γερμαναράδες, εννοώ) από την εποχή, που οι Γότθοι γκρέμιζαν αρχαιοελληνικούς ναούς (κατ’ εντολήν Θεοδοσίου του «Μεγάλου»; )
  • Καί τί άλλαξε από την εποχή του φόν Σάντερς;
  • Καί τί άλλαξε από την εποχή της Κατοχής, των μαζικών αντιποίνων κατά Ελλήνων, των εκτελέσεων ακόμη καί παιδιών, καί του ναζιστικού δόγματος της «συλλογικής ευθύνης»;

Τίποτε απολύτως. Ό,τι σκατά ήταν ανέκαθεν αυτός ο βάρβαρος λαός, εξακολουθεί να είναι καί σήμερα.

Του εύχομαι ολοψύχως να χαθεί οριστικώς από προσώπου Γής!

Υγ 1: Η Γουΐκι λέει πως ο φόν Σάντερς ήταν ιουδαϊκής καταγωγής. Αναμενόμενο, θα έλεγα – διότι κανείς άλλος δεν θα είχε τόσο θράσος (α) να εκπροσωπεί τη χώρα του επισήμωςκαί (β) εν στολήι… καί ν’ ανακατεύεται τόσο πολύ στα εσωτερικά άλλου κράτους, προτείνοντας γενοκτονία κατοίκων, καταγομένων από τρίτο κράτος. Καί δή, χωρίς να του καίγεται καρφί γιά μελλοντικές συνέπειες (διπλωματικές, στρατιωτικές, καί άλλες) στις σχέσεις αυτών των δύο κρατών.

(‘Ντάξ’… Όχι πως θα τα πηγαίναμε άριστα με τους Τουρκαλάδες, αν δεν υπήρχαν οι «συμβουλές» του φόν Σάντερς καί οι γενοκτονικές συνέπειές τους· απλώς, το θράσος των Τούρκων θα είχε περιοριστεί αρκετά.)

Αλλά, αναρωτιέμαι: Μήπως καί τούτα εδώ τα σημερινά «παλληκάρια» (που κατέβασαν τη σημαία μας) είναι της ίδιας καταγωγής; Γι’ αυτό καί «αι Αρχαί» είχαν έναν λόγο παραπάνω να μεταβληθούν σε νηκτικά πτηνά, κράζοντα «πά-πά-πά»; Έ;

Υγ 2: Οι ενέργειες του φόν Σάντερς είναι ακριβώς το ίδιο, σα να στέλναμε εμείς επισήμως ανώτατο αξιωματικό εν στολήι, καί να προτείναμε στους Γάλλους γενοκτονία των Γερμανικής καταγωγής καί συνειδήσεως κατοίκων της Αλσατίας. Καί στο καπάκι, να προτείναμε στους Γάλλους ν’ αλλάξουν με το ζόρι τα τοπωνύμια (καί τα οικογενειακά επίθετα όσων επιζήσουν) – επί το Γαλλικώτερον. Διότι δεν μπορεί πχ να ονομάζεται μιά πόλη με όνομα-μουγκρητό αρκούδας Στράσσ-μπούργκ (Οδόπυργος, Ελληνιστί), καί να θεωρείται Γαλλική! «Μπούρ(γκ) ντέ λά Ρύ» έπρεπε να λέγεται, κανονικά.

Όπως καί ο δήμαρχος του Παρισιού να έχει επίθετο Οσμάν!… Απαράδεκτο!!!

(Δεν ήταν Οθωμανός, ο άνθρωπος. Χάουσσμαννννν λεγόταν, Γερμανικό επίθετο πέρα γιά πέρα, «Σπιτάνθρωπος» παναπεί! lol!!! – αλλά η Γαλλική προφορά το έκανε «Οσμάν». Είναι αυτός, που γκρέμισε όλα τα Παρισινά παλιόσπιτα λίγο πρίν το 1900 -που έτρεχε η Τρελλή του Σαγιώ να τα γλυτώσει-, κι έφτιαξε τις σήμερα γνωστές «παραδοσιακές» πενταώροφες πολυκατοικίες. Τον θυμήθηκα με τις εικόνες από τη φλεγόμενη Νότρ Ντάμ, επειδή αρκετές απ’ αυτές τις πολυκατοικίες φράζουν τη θέα προς τον ναό – κι αρκετές είναι χτισμένες στο ίδιο νησί με τη Νότρ Ντάμ.

Εννοείται πως τον καιρό των Ναϊτών, που χτίστηκε ο ναός, τριγύρω ήταν ακατοίκητο καί είχε άπλα. Σωστό, διότι πάντα έτσι σκέφτεται ένας καλός αρχιτέκτονας: ότι δηλαδή η θέα προς το έργο του θα είναι ανεμπόδιστη.)

Αλλά, φαντάζομαι σε τέτοια περίπτωση (του να στέλναμε αξιωματικό, κτλ κτλ) το τί είχε ν’ ακούσει η Ελλάδα από τη «διεθνή κοινή γνώμη» των ΜΜΕ των αρδ!…

Μόνο που, όσον αφορά τους Γερμανούς, αυτή η συμπεριφορά θεωρείται …εντάξει. (Φυσιολογική -γιά βαρβάρους- είναι ούτως ή άλλως. Εδώ επισημαίνουμε πως θεωρείται καί αποδεκτή, από τους λοιπούς Δυτικούς …«πολιτισμένους»!) Καλοί καί διαλεγμένοι «σύμμαχοι» καί «εταίροι» οι Γερμαναράδες!… καί να μας κουνάνε καί το δάχτυλο, κάνοντάς μας μαθήματα …ηθικής!!!

Ρέ ασταδγιάλα, σκατοβάρβαροι!

ergdhmerg

Share this post