Λ.Αμερική: Ποιος εμποδίζει την δημιουργία του Παγκόσμιου κράτους και ποιος την στηρίζει (Βίντεο)

Λ.Αμερική: Ποιος εμποδίζει την δημιουργία του Παγκόσμιου κράτους και ποιος την στηρίζει (Βίντεο)

Ένα μεγάλο πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Χιλή.

Ο πόλεμος των πόλεων μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, καθώς ακροαριστεροί εκμεταλλευόμενοι τις αδικίες που υπάρχουν, ξεσηκώνουν τον κόσμο, αλλά ίσως υπάρχει και κάτι…άλλο.

Η βία συνεχίσθηκε και το Σάββατο στη Χιλή, η οποία μαστίζεται από την κοινωνική κρίση για πάνω από έναν μήνα, με τη λεηλασία μιας τράπεζας κοντά στο Σαντιάγο κι άλλων καταστημάτων, καθώς και με μία επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και συλλήψεις, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η διαδήλωση που είχε οργανωθεί στο Μαϊπού, προάστιο της πρωτεύουσας, εκτραχύνθηκε και κατέληξε σε επεισόδια που διήρκεσαν όλη τη νύκτα. Μία ομάδα ατόμων επωφελήθηκε κι επιτέθηκε σε μία τράπεζα, αποσπώντας 150 εκατ. πέσος (190.000 δολάρια), 16.000 δολάρια και 3.800 ευρώ, καθώς και δύο όπλα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Καταστήματα, σουπερμάρκετ και γραφεία λεηλατήθηκαν μετά τη διαδήλωση στην Πλατεία της Ιταλίας, στο κέντρο του Σαντιάγο, λίκνο της εξέγερσης. Δύο εμπορικά κι ένα πολιτιστικό κέντρο παραδόθηκαν στις φλόγες από ομάδες κουκουλοφόρων, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε επτά αστυνομικά τμήματα στην πρωτεύουσα αι στην Λα Καλέρα (κέντρο), το Μπούλνες και το Λος Άνχελες (νότια).

Η κυβέρνηση, θορυβημένη από την ασίγαστη ένταση των κινητοποιήσεων, που πυροδοτήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για γαλήνευση του κλίματος.

Πόλεμοι των πόλεων βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την λατινική Αμερική. Χιλή, Κολομβία, Βολιβία «ζουν» πρωτοφανείς καταστάσεις.

Μια διαφορετική προσέγγιση

Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι οι διαδηλωτές είναι ακροαριστεροί. Αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει αλλά:

Υπάρχει η παράμετρος Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θέλει να ενοποιηθεί στρατιωτικά και οικονομικά η Βόρεια Αμερική με την Νότια, γιατί αυτό είναι κάτι που θέλει η Αριστερά. Επομένως οι συγκρούσεις στην Λατινική Αμερική, κατά μια έννοια φρενάρουν έστω και προσωρινά αυτό το σχέδιο, αφού καλά-καλά δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι λατινοαμερικανοί και ο Τραμπ σίγουρα δεν θα τους βοηθήσει να το κάνουν.

Προσοχή όμως! Το πρόβλημα είναι ότι η Αριστερά μπορεί να χρησιμοποιήσει το χάος υπέρ της και αν αναλάβει και πάλι την ηγεσία των ΗΠΑ, να εμφανίσει την λύση της ενοποίησης Β.Αμερικής και Ν.Αμερικής, ώστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις. Αυτό μπορεί να το κάνει σχετικά εύκολα, αν επικρατήσουν τα αριστερά κινήματα σε όλη την Ν.Αμερική. Από ότι φαίνεται όμως, εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια αποτελεί και ο Δεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Μπολσονάρου.

Γιατί η Αριστερά έχει εκπονήσει αυτό το σχέδιο;

Όπως έχουμε γράψει στο el, για να υπάρξει και επίσημα μια φανερή παγκόσμια κυβέρνηση θα πρέπει να ικανοποιηθεί μια αναγκαία συνθήκη.

Όπως υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα μέλη της οποίας ακολουθούν κοινή κεντρική πολιτική και σύντομα θα έχουν κοινό στρατό, έτσι πρέπει και η Αμερική και η Ασία να έχουν τις δικές τους αντίστοιχες ενώσεις. Έτσι λοιπόν, θα είναι εύκολο μετά να υπάρξει μια Παγκόσμια ένωση, να το πούμε απλά.

Οπότε: Οι αντιδράσεις στην Λατινική Αμερική, δεν είναι τυχαίες!

Photo:pexels

https://www.el.gr/

Share this post