Μάικ Πομπέο: Πρέπει Να Σταματήσουμε Πάση Θυσία Το Ιράν Να Αποκτήσει Ρωσικά Μαχητικά Su-30 Και Κινέζικα J-10!

Μάικ Πομπέο: Πρέπει Να Σταματήσουμε Πάση Θυσία Το Ιράν Να Αποκτήσει Ρωσικά Μαχητικά Su-30 Και Κινέζικα J-10!

Στην Ουάσιγκτον, άρχισαν να ανησυχούν ότι το Ιράν θα αγοράσει μια μεγάλη παρτίδα Ρωσικών και Κινεζικών Μαχητικών.

Ο επικεφαλής του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έκανε μια δήλωση, ότι η Ρωσία και το Ιράν, συζητούν για την προμήθεια μιας μεγάλης παρτίδας Ρωσικών Μαχητικών Su-30 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, η Τεχεράνη διαπραγματεύεται με το Πεκίνο, για την προμήθεια μαχητών J-10, ενώ η σύμβαση μπορεί να ανέλθει σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα επιτρέψει στο Ιράν να λάβει τις μεγαλύτερες Αεροπορικές Δυνάμεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, σε αυτήν την περίπτωση, οι ενέργειες του Ιράν μπορεί να αποτελέσουν πολύ σοβαρό κίνδυνο τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και για τους Συμμάχους της Ουάσιγκτον, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, απαιτεί να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, χωρίς να επιτρέψει την αγορά Ρωσικών και Κινεζικών Μαχητικών Αεροσκαφών.

Εάν το εμπάργκο του ΟΗΕ στις προμήθειες όπλων, λήξει τον Οκτώβριο, το Ιράν θα είναι σε θέση να αποκτήσει Μαχητικά Αεροσκάφη όπως το Ρωσικό Su-30, και το Κινεζικό J-10, δίνοντας στο Ιράν μια θανατηφόρα εμβέλεια, όπου Ευρώπη και Ασία θα γίνουν Στόχοι, οι ΗΠΑ δεν θα το επιτρέψουν,δήλωσε ο Πομπέο.

Δείτε εδώ την Εμβέλεια των Κινέζικων j-10 και Ρωσικών Su-30

Άρθρο   Σπύρος  Πρίφτης      email:   spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post