Μία Φιλία Κινδυνεύει…

Μία Φιλία Κινδυνεύει…

Και είναι αυτή της Ρωσίας με την Τουρκία.

Μα θα μου πεις οι Οθωμανοί τα έχουν σπάσει με τις ΗΠΑ, τα πράγματα με την προμήθεια των F35 στράβωσαν, απειλές εκτοξεύθηκαν εκκατέρωθεν…S-400 παραλαμβάνουν……αλλά στην Ιντλίμπ, ΗΠΑ-Τουρκία συνεργάζονται.

Από αυτά συνεπάγεται ότι μπορεί η Τουρκια να κάνει κολοτουμπα και να πέσει στην αγκαλιά των ΗΠΑ;

Όχι τόσο από αυτά και γενικά δεν μπορείς να βγάλεις λογικά συμπεράσματα παρακολουθώντας μια καλογυρισμένη ταινία που στηρίζεται στον παραλογισμό.

Βλέπεις… το έχουν αφήσει αρκετά μπερδεμένο, όπως ,κατά σύμπτωση πάντα, μπερδεμένο ειναι το γεωπολιτικό κουβάρι σε πολλά μέρη του κόσμου και δεν αφήνουν τους καταξιωμένους αναλυτές να έχουν μια ασφαλής εικόνα  για το που θα οδηγηθεί μια κατάσταση, αφού κάθε τόσο ανακατεύουν με σπασμωδικές κινήσεις την τράπουλα.

Και αλλάζουν κάθε τόσο οι συμμαχίες και οι γεωπολιτικές ισορροπίες απορρυθμίζονται έτσι ώστε να μην έρθουν σε τελεία εφαρμογή με τις προφητείες, και όσο τα αλλάζουν και τα πειράζουν…τόσο αυτές εφαρμόζουν.

Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών για τις ανάγκες των γυρισμάτων, είναι πιθανό σύντομα να περάσουν σε κρίση και να χαλάσουν.

Δεν εξετάζουμε την αίτια που θα συμβεί αυτό, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Χρονικά τώρα και αν υποθέσουμε ότι βλέπουμε ντοκιμαντέρ για την άγρα φύση, ήμαστε στη στιγμή λίγο πριν η αρκούδα κάνει την μεγαλύτερη, στη σύγχρονη ιστορία της επίθεση …μια φαντασμαγορική επίθεση αλλά όχι σε τουρκικό δάσος…δηλαδή έδαφος.

Σε έδαφος άλλο…που έχει ήδη πατήσει.

Και είναι τρία τα σημεία που έχει πατήσει.

Με όλα αυτά που δεν μπορούμε να πούμε, έχω την εικόνα ότι το 2019 θα γίνει ένα πολύ πετυχημένο ντοκιμαντέρ στο Ηistory Channel μέλλοντος.

Όπως ακριβώς βλέπουμε σήμερα τις… ασπρόμαυρες εικόνες της γερμανικής εισβολής στην Πολωνία,  εκείνη την Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, του μαύρου 1939 που ανακήρυξε την αρχή του Β’ΠΠ.

Rick

Share this post