Μαθήματα «παγκόσμιας διακυβέρνησης»: Ο Α.Τσίπρας «απασφάλισε» και υπόσχεται συνέχεια

Μαθήματα «παγκόσμιας διακυβέρνησης»: Ο Α.Τσίπρας «απασφάλισε» και υπόσχεται συνέχεια

Έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τις 7. Ιουλίου!

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δήλωσε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσεχή Δευτέρα, 10 του μήνα, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει και μάλιστα με … τροπολογία την μείωση του αφορολόγητου, την οποία ωστόσο έχει ψηφίσει η δική του κυβέρνηση!

Σημειώνεται πως η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει νωρίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσουν από κοινού την μείωση αυτή.

Μάλλον όμως ο πρωθυπουργός περίμενε την κατάλληλη στιγμή (πριν πάει στον ΠτΔ για προκήρυξη εκλογών στις 7. Ιουλίου) για να πάρει πίσω κάτι που η ίδια του η κυβέρνηση ψήφισε, προκειμένου να το παρουσιάσει ως «παροχή στους αδύναμους».

Μοντέρνα «τακτική» Αριστεράς, την οποία, ενδεχόμενα, θα αντιγράφουν τα ανώτατα επιτελεία των διεθνιστών στον πλανήτη, προκειμένου να απευθύνονται μελλοντικά στους πολίτες, παρουσιάζοντας το «άσπρο», «μαύρο».

Ο κ.Τσίπρας έκανε σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και υποστήριξε ότι γίνονται λόγω της μεγάλης δημοκρατικής του ευαισθησίας, αφού ηττήθηκε σε … ευρωεκλογές και μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, πανευρωπαϊκά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Θυμίζοντας πάντως, την θεωρία της Θεανώς Φωτίου ότι «κυβερνούν εννέα μήνες», ο κ.Τσίπρας είπε ότι «κυβερνάγαμε επί τρία χρόνια με τα χέρια πίσω από την πλάτη».

Ταυτόχρονα, επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ ως προστάτιδα της μεσαίας τάξης (ναι σωστά διαβάζετε), λέγοντας ότι «σταματήσαμε την φορολογική αφαίμαξη», την ώρα που η υπερφορολόγηση έχει διαλύσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κάτι που παραδέχονται πλέον και στελέχη της Αριστεράς, μάλλον για να υπάρχουν δύο φωνές.

Η μία να ζητά συγγνώμη και η άλλη να λέει: «όλα πάνε καλά».

Επιμένουμε: Οι ανώτατοι παγκοσμιοποιητές οφείλουν να κρατήσουν σημειώσεις, ειδικά μέχρι τις 7. Ιουλίου, καθώς η συνέντευξη στην ΕΡΤ δείχνει να είναι μόνο η αρχή.

Ας δούμε όμως τι πραγματικά ισχύει:

el.gr

Share this post