Μαθε την αληθεια για την Μασκα …

Μαθε την αληθεια για την Μασκα …

Οι μάσκες ΔΕΝ προστατεύουν κανέναν –
Ακόμα και σε λειτουργικά δωμάτια!
Αγαπητέ Μπέντζαμιν Φούλφορντ,
«Ως άτομο που πήγε στην ιατρική σχολή, σοκαρίστηκα όταν διάβασα τη μελέτη του Neil Orr, που δημοσιεύτηκε το 1981 στα Annals of the Royal College of Surgeons of England.

“Σημεισωση κατοχικα νεα :Σε ερευνα που καναμε για την συγκεκριμενη μελετη την βρηκμα και μπορειτε να την διαβασετε σε αυτο το λινκ κυβερνητικης σελιδας https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2493952/

Ο Δρ Orr ήταν χειρουργός στη χειρουργική μονάδα Severalls στο Colchester.
Και για έξι μήνες, από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 1980,
οι χειρουργοί και το προσωπικό αυτής της μονάδας αποφάσισαν να δουν τι θα συνέβαινε εάν δεν φορούσαν μάσκες κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.
Δεν φορούσαν μάσκες για έξι μήνες
και συνέκριναν το ποσοστό των χειρουργικών λοιμώξεων τραύματος από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 1980 με το ποσοστό των λοιμώξεων από πληγές από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο των προηγούμενων τεσσάρων ετών.

Και ανακάλυψαν, κατά την έκπληξή τους,
ότι όταν κανείς δεν φορούσε μάσκες κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, το ποσοστό των λοιμώξεων από πληγές ήταν λιγότερο από το μισό από ό, τι όταν όλοι φορούσαν μάσκες.

Το συμπέρασμά τους: «Φαίνεται ότι η ελάχιστη μόλυνση μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα χωρίς να φοράτε καθόλου μάσκα»
και ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης »
είναι μια τυπική διαδικασία
που θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί».

Ήμουν τόσο έκπληκτος που έριξα την ιατρική βιβλιογραφία, σίγουρα ότι ήταν απροσδόκητο και ότι νεότερες μελέτες πρέπει να δείχνουν τη χρησιμότητα των μασκών στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.
Με έκπληξη, όμως, η ιατρική βιβλιογραφία τα τελευταία σαράντα πέντε χρόνια ήταν συνεπής:

οι μάσκες είναι άχρηστες για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου και,
αν μη τι άλλο, είναι ανθυγιεινά αντικείμενα που από μόνα τους διαδίδουν βακτήρια και ιούς.
Οι Ritter et al., Το 1975, διαπίστωσαν ότι «η χρήση μάσκας χειρουργικής μάσκας δεν είχε καμία επίδραση στη συνολική περιβαλλοντική μόλυνση του χειρουργείου».

“Κατοχικα Νεα : Σε ερευνα που καναμε για τα παραπανω βρηκαμε πληθωρα δημοσιευσεων , το γενικο λινκ της Google
https://www.google.com/search?newwindow=1&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk01uXh1GaNcW_PX0F44b9zpfVzXjDw%3A1601479565910&ei=jaN0X5LvNsT3kwWEwIfwAw&q=ritter+et+al+1975+masks&oq=Ritter+et+al+about+masks&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQARgAMgYIABAWEB46BwgAEEcQsANQrhdYrhdgmCNoAXACeACAAa8BiAGvAZIBAzAuMZgBAKABAaoBB2d3cy13aXrIAQjAAQE&sclient=psy-ab” rel=”noopener” target=”_blank”>

Οι Ha’eri και Wiley, το 1980, εφάρμοσαν μικροσφαίρες ανθρώπινης λευκωματίνης στο εσωτερικό των χειρουργικών μασκών σε 20 επεμβάσεις.
Στο τέλος κάθε επέμβασης, οι πλύσεις πληγών εξετάστηκαν κάτω από το μικροσκόπιο. «Η μόλυνση σωματιδίων του τραύματος αποδείχθηκε σε όλα τα πειράματα.»

“Κατοχικα Νεα: Το ιδιο και εδω , το λινκ της Google
https://www.google.com/search?newwindow=1&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk00Q4P9ystsAReRWeEJMmEJDam__Gw%3A1601479571966&ei=k6N0X_S_Osz9kwXI8KpA&q=Ha%27eri+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+Wiley+about+masks&oq=Ha%27eri+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+Wiley+about+masks&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQDDoHCAAQRxCwA1CW6wVYz5wGYO-wBmgEcAJ4AIABwwSIAfgPkgELMC41LjEuMC4xLjGYAQCgAQKgAQGqAQdnd3Mtd2l6yAEIwAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwi01YGomJHsAhXM_qQKHUi4CggQ4dUDCAw” rel=”noopener” target=”_blank”>

Οι Laslett και Sabin, το 1989, διαπίστωσαν ότι τα καπάκια και οι μάσκες δεν ήταν απαραίτητα κατά τον καρδιακό καθετηριασμό. «Δεν βρέθηκαν λοιμώξεις σε κανέναν ασθενή, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιήθηκε καπάκι ή μάσκα», έγραψαν.

“Κατοχικα Νεα¨Λινκ κυβερνητικςη σελιδας που επαληθευει το παραπανω https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2766345/

Οι Sjøl και Kelbaek κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα το 2002.

“Κατοχικα Νεα . λινκ κυβερνητικης σελιδα που επαληθευει το παραπανω https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11924291/

Στη μελέτη του Tunevall το 1991, μια γενική χειρουργική ομάδα δεν φορούσε μάσκες στα μισά των χειρουργικών επεμβάσεων για δύο χρόνια.

Μετά από 1.537 επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με μάσκες, το ποσοστό μόλυνσης τραύματος ήταν 4,7%, ενώ μετά από 1.551 επεμβάσεις χωρίς μάσκες, το ποσοστό μόλυνσης τραύματος ήταν μόνο 3,5%.

“Κατοχικα Νεα , λινκ απο κυβερνητικη σελιδα που επαληθευει το παραπανω https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1853618/

Μια ανασκόπηση από τους Skinner και Sutton το 2001 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Τα στοιχεία για τη διακοπή της χρήσης χειρουργικών μασκών προσώπου φαίνεται να είναι ισχυρότερα από τα διαθέσιμα στοιχεία για την υποστήριξη της συνεχούς χρήσης τους».

“Κατοχικα Νεα,λινκ ολοκληρης βιβλιογραφιας και μελετων πανω στο θεμα https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0310057X0102900402

Οι Lahme et al., Το 2001, έγραψαν ότι «οι χειρουργικές μάσκες προσώπου που φορούσαν ασθενείς κατά τη διάρκεια της περιφερειακής αναισθησίας, δεν μείωσαν τη συγκέντρωση των αερομεταφερόμενων βακτηρίων στο πεδίο λειτουργίας στη μελέτη μας.Έτσι, είναι διαθέσιμα ».

Κατοχικα Νεα , λινκ της παραπανω μελετης επαληθευεται και αυτο https://europepmc.org/article/med/11760479

Οι Figueiredo et al., Το 2001, ανέφεραν ότι σε πέντε χρόνια κάνοντας περιτοναϊκή κάθαρση χωρίς μάσκες, τα ποσοστά περιτονίτιδας στη μονάδα τους δεν ήταν διαφορετικά από τα ποσοστά σε
νοσοκομεία όπου φορούσαν μάσκες.

” Κατοχικα Νεα , λινκ επαληθευσης https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/089686080002000320

Ο Μπαχλί έκανε μια συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας το 2009 και διαπίστωσε ότι «δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά στην επίπτωση της μετεγχειρητικής λοίμωξης τραύματος μεταξύ ομάδων μασκών και ομάδων που λειτουργούσαν χωρίς μάσκες».

Οι χειρουργοί στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία, αναγνωρίζοντας την έλλειψη στοιχείων που υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας, έπαψαν να το απαιτούν το 2010 για αναισθησιολόγους και άλλο μη καθαρισμένο προσωπικό στο χειρουργείο. «Η απόφασή μας να μην απαιτούμε πλέον ρουτίνες χειρουργικές μάσκες για το προσωπικό που δεν καθαρίζεται για χειρουργική επέμβαση είναι μια απόκλιση από την κοινή πρακτική. Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτήν την πρακτική », έγραψε η Δρ Eva Sellden.

Οι Webster et al., Το 2010, ανέφεραν μαιευτικές, γυναικολογικές, γενικές, ορθοπεδικές, μαστικές και ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις σε 827 ασθενείς.

Όλο το μη καθαρισμένο προσωπικό φορούσε μάσκες στα μισά των χειρουργικών επεμβάσεων, και κανένα από το μη καθαρισμένο προσωπικό δεν φορούσε μάσκες στα μισά χειρουργεία.

Κατοχικα Νεα , λινκ επαληθευσης https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1445-2197.2009.05200.x

Οι Λίπ και Έντουαρντς εξέτασαν τη χειρουργική βιβλιογραφία το 2014 και διαπίστωσαν ότι «δεν υπάρχει στατιστικά σημαντική διαφορά στα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ της καλυμμένης και της μη καλυμμένης ομάδας σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές»

Οι Vincent και Edwards ενημέρωσαν αυτήν την κριτική το 2016 και το συμπέρασμα ήταν το ίδιο.

Ο Carøe, σε μια ανασκόπηση του 2014 που βασίστηκε σε τέσσερις μελέτες και 6.006 ασθενείς, έγραψε ότι «καμία από τις τέσσερις μελέτες δεν βρήκε διαφορά στον αριθμό των μετεγχειρητικών λοιμώξεων είτε χρησιμοποιήσατε χειρουργική μάσκα είτε όχι».

Οι Salassa και Swiontkowski, το 2014, διερεύνησαν την αναγκαιότητα απολέπισης, μασκών και καλυμμάτων κεφαλής στο χειρουργείο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτά τα μέτρα μειώνουν τον επιπολασμό της μόλυνσης από χειρουργική περιοχή».

“Κατοχικα Νεα , λινκ επαληθευσης https://experts.umn.edu/en/publications/surgical-attire-and-the-operating-room-role-in-infection-preventi

Οι Da Zhou et al., Αναθεωρώντας τη βιβλιογραφία το 2015, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει έλλειψη ουσιαστικών στοιχείων που να υποστηρίζουν ισχυρισμούς ότι οι μάσκες προσώπου προστατεύουν είτε τον ασθενή είτε τον χειρουργό από μολυσματική μόλυνση.

“Κατοχικα Νεα , λινκ επαληθευσης κυβερνητικης σελιδας https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4480558/

«Τα σχολεία στην Κίνα απαγορεύουν τώρα στους μαθητές να φορούν μάσκες κατά την άσκηση. Γιατί; Επειδή τους σκότωνε.
Τους στερούσε οξυγόνο και τους σκότωνε. Τουλάχιστον τρία παιδιά πέθαναν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Φυσικής Αγωγής – δύο από αυτά ενώ έτρεχαν στην πίστα του σχολείου τους φορώντας μάσκα. Και ένας 26χρονος άντρας υπέστη έναν καταρρέοντα πνεύμονα αφού έτρεξε δυόμισι μίλια φορώντας μάσκα.

Η υποχρεωτική μάσκα δεν μείωσε τα ποσοστά θανάτου.

Οι 20 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν έχουν παραγγείλει ποτέ ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς χώρους και έξω έχουν δραματικά χαμηλότερα ποσοστά θανάτου COVID-19 από τα 30 κράτη που έχουν υποχρεώσει μάσκες.

Οι περισσότερες από τις πολιτείες χωρίς μάσκα έχουν ποσοστά θνησιμότητας COVID-19 κάτω από 20 ανά 100.000 πληθυσμούς και καμία δεν έχει ποσοστό θανάτου υψηλότερο από 55.

Και οι 13 πολιτείες που έχουν ποσοστά θανάτου υψηλότερες από 55 είναι πολιτείες που απαιτούν τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Δεν τους προστατεύει.

«Ζούμε σε μια ατμόσφαιρα μόνιμης ασθένειας, χωρίς νόημα χωρισμού», γράφει ο Benjamin Cherry στο τεύχος του καλοκαιριού 2020 του περιοδικού New View.
Ένας διαχωρισμός που καταστρέφει ζωές, ψυχές και φύση ».

Danai Dikaiou (Απο την κυρια βρηκα την μεταφραση του Φούλφορντ)

Τωρα γνωριζεις αν το θες , τωρα δεν μπορεις να πεις δεν μου το ειχε πει κανεις η με κοροιδεψαν , η επιλογη στο ποιον θα πιστεψεις εχει να κανει παντα με την δικη σου ερευνα και κριση ..!

Αν για καποιο λογο καποιοι θελουν να εχουν τα παιδια μας με μασκα ..δεν πρεπει να το αναζητας στην δικαιολογια ..οτι και οι χειρουργοι φορουν μασκα ..! Ουτε στην περιπτωση που θεωρεις οτι μια μασκα με 0.03 μικρο ικανοτητα να σταματα αντικειμενα μπορει να σταματησει εναν Ιο που εχει 0.01 μικρο διαμετρο ..!

Εχεις να κανεις με Ιο που εφυγε απο εργαστηριο που απο εκει δεν ξεφευγει τιποτα .., εχεις τους ιδιους τους ειδικους να στο λενε στην τηλεροαση οτι ΔΕΝ σε προστατευει παρα μονο ενα 5% …και αναθεμα αν υπαρχει πουθενα αυτη η ερευνα οτι η μασκα σταματα ενα βιολογικο οπλο κατα 5% ..!

Στα σχολεια ειναι τα παιδια σου , ειναι η ζωη τους …μην ρισκαρεις επειδη καποιοι σου ειπαν αυτο ειναι το σωστο ..!

Αυτοι οι καποιοι δεν σε γνωριζουν ..αντιθετα μπορει να εχουν και βλεψεις ασχημες για το μελλον σου , να φανταστεις οτι στηριζονται σε εναν αννθρωπο για να βγαλει το εμβολιο ο οποιος πιστευει οτι ο πλανητης εχει πολλους ανθρωπους πανω του ..τον Μπιλ γκειτς !…

Δεν θελω να γραψω πιο πολλα, σε εκπαιδευσαν να τα βλεπεις ολα ως συνομωσια και να αντιδρας σε οτι σε εχουν κανει να πιστεψεις ..απλα ερευνηστε την αληθεια ..ειμαστε ολοι σε εναν πολεμο που δεν εχει στοχο μονο την υγεια μας …!

Stranger….

Share this post