Μαθητές με πανό στα Ελληνικά και στα αραβικά – Δείτε την νέα εποχή να ξημερώνει (ΦΩΤΟ)

Μαθητές με πανό στα Ελληνικά και στα αραβικά – Δείτε την νέα εποχή να ξημερώνει (ΦΩΤΟ)

Παραθέτουμε απλά το δημοσίευμα από το agiaparaskevi.gr:

Περισσότερα από 500 παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό και χαρά συμμετείχαν στον παιδικό αγώνα δρόμου των 1.000 μέτρων με τίτλο «1st Kids Tolerance Marathon» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αγία Παρασκευή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και εντάχθηκε στο πλαίσιο του «έτους ανεκτικότητας 2019» που έχει κηρύξει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει την αποδοχή στη διαφορετικότητα, να απορρίψει τον εξτρεμισμό και να συμπράξει στη συνύπαρξη και την αλληλεγγύη. Το κόστος συμμετοχής ήταν 1 ευρώ.

Διοργανωτές ήταν η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ).

Η εκκίνηση έγινε από το δημοτικό πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας, όπου η γραμματεία του αγώνα διένειμε αναμνηστικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες. Η διαδρομή που ακολούθησαν οι μικροί δρομείς ήταν Αγίου Ιωάννου έως οδό Τρωάδος (παράκαμψη πίσω από το κτήριο της Τράπεζας Alpha Bank – σημείο αναστροφής), επιστροφή στην οδό Αγίου Ιωάννου και τερματισμός στο δημοτικό πάρκινγκ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι, η αντιπερειφεριάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς. Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί το μήνυμα της ενότητας των λαών, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους άλλους πολιτισμούς. Ο δήμαρχος εστιάστηκε ειδικά στους στενούς δεσμούς και τις άριστες σχέσεις που συνδέουν τον ελληνικό λαό με τον αραβικό κόσμο.

Άραγε στις αραβικές μουσουλμανικές χώρες (ΗΑΕ, Σ. Αραβία κ.α.) γίνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις;

Με την συμβολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική χώρα με «πινελιά» Ισλάμ;

Δείτε φωτογραφίες από το agiaparaskevi.gr, όπου, μεταξύ των άλλων, μαθητές κρατούν πανό στα Ελληνικά και στα αραβικά:

ΦΩΤΟ pexels

el.gr

Share this post