Μαξίμου: «Καμία ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τύπου» – Οι αλλαγές στο άρθρο 191 του ΠΚ άλλα λένε όμως!

Μαξίμου: «Καμία ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τύπου» – Οι αλλαγές στο άρθρο 191 του ΠΚ άλλα λένε όμως!
Άρχισε να…ξεροβήχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν του ζητήθηκε να απαντήσει.

Σε μεγάλο θέμα που “φίλια μέσα” προσπαθούν να το “θάψουν” όσο πιο…μαεστρικά μπορούν έχει εξελιχθεί η αποκαλυπτική έκθεση για την ελευθερία του τύπου.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο EL.GR, η Ελλάδα έπεσε 38 ολόκληρες θέσεις μέσα σε ένα χρόνο στη σχετική λίστα που δημοσιεύουν οι “Δημοσιογράφοι Δίχως Σύνορα”.

ΩΣΤΟΣΟ στη σημερινή ενημέρωση που παραχώρησε στον τύπο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επικαλέστηκε το Σύνταγμα (που έχει καταπατηθεί όσο τίποτα άλλο) για να μας πει δήθεν πόσο…προστατεύεται η ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα της ΚΟΡΩΝΟΧΟΥΝΤΑΣ!

Έφτασε στο σημείο μέχρι και να αμφισβητήσει ανοικτά τα κριτήρια που οι “Δημοσιογράφοι Δίχως Σύνορα” ταξινομούν τις χώρες:

Σε όσους τυχόν ξεχνάνε, να θυμίσουμε πως η ίδια η κυβέρνηση εν μέσω σφοδρών επικρίσεων ακόμα και από τον νομικό κόσμο “πέρασε” το περασμένο φθινόπωρο τις αλλαγές στο άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά των Fake News.

Τι λέει σήμερα ο ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ νόμος;;;

«Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του Tύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή.

Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων.».

Η δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν άκουσε τότε ούτε δικηγορικούς συλλόγους, ούτε της Ενώσεις Τύπου για τις αρνητικές επιπτώσεις μίας τέτοιας αλλαγής στο συγκεκριμένο άρθρο.

Επομένως σήμερα, στην…ελεύθερη Ελλάδα, όποιος δημόσια ασκεί κριτική σε πολιτικές και γεγονότα που αφορούν τη δημόσια υγεία, την εθνική άμυνα και την οικονομία της χώρας κινδυνεύει να με βαρύτατες κυρώσεις, επειδή “κάποιοι” (ποιοί όμως;;;;) θα καθορίζουν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα!!!

(ΦΩΤO:Intime)

Share this post