Ματ στον αγώνα για την Αρκτική: ο στρατός της Ρωσίας και η μυστική τεχνολογία θα αφήσουν τους ανταγωνιστές πολύ πίσω.

Ματ στον αγώνα για την Αρκτική: ο στρατός της Ρωσίας και η μυστική τεχνολογία θα αφήσουν τους ανταγωνιστές πολύ πίσω.

Οι Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν μια τεχνολογία που θα καταστήσει δυνατή την αλλαγή της δομής του πάγου και την κατασκευή τοποθεσιών απογείωσης και προσγείωσης από αυτήν στην Αρκτική.

Τα αεροδρόμια πάγου θα παρέχουν αεροπλάνα για διάφορους σκοπούς με λωρίδες που δεν υπήρχαν τόσο σε αυτά τα μέρη. Αυτό ειπώθηκε από έναν από τους διαχειριστές του προγράμματος για τα οικονομικά και την καινοτομία του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μόσχας. Bauman Evgeniy Storozhuk.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχε επίσης στο έργο, το οποίο έλαβε το όνομα “Site”.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παρουσία αεροδρομίων στην Αρκτική μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της παρουσίας μας στην Αρκτική.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένας συνεχής αγώνας για τον έλεγχο. Και ο νικητής θα είναι αυτός που έχει τις περισσότερες ευκαιρίες να το κατακτήσει.

Ο πάγος θα τροποποιηθεί με χημικά αντιδραστήρια, τα οποία θα αποτρέψουν το λιώσιμο ή το σπάσιμο. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν αισθητήρες οπτικών ινών σε αυτό, οι οποίοι, εάν συμβεί κάτι, θα σας ενημερώσουν για τις παραμικρές αλλαγές στην κατάσταση του πάγου. Αυτό θα παρακολουθείται εξ αποστάσεως από τον διαχειριστή του συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανεπτυγμένη τεχνολογία επιτρέπει την κατασκευή αεροδρομίων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μιλάμε επίσης για τη δημιουργία αεροπλάνων και θαλάμων αποθήκευσης για μεγάλα αντικείμενα με τη βοήθειά του.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα γίνουν όλα αυτά, αλλά σίγουρα θα μας το πουν. Ωστόσο, τέτοιες καινοτομίες είναι ήδη εκπληκτικές. Όλοι γνωρίζουμε πώς μοιάζουν τα μουσεία πάγου, αλλά εδώ είναι κάτι που θα εφαρμοστεί σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι περίεργο το Υπουργείο Άμυνας να ενδιαφέρεται για το έργο.

Στο εγγύς μέλλον, τα ρωσικά αεροδρόμια πάγου θα είναι σε θέση να μεταφέρουν τους «ώμους» τους τόσο ισχυρά και βαριά στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς όπως το Il-76 και πολλά άλλα.

rusvesna.su

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post