«ΜΑΧΑΙΡΙ» στις επιδοτήσεις για το ρεύμα τον Φεβρουάριο – Τι θα πληρώσετε – Ποιοί «τιμωρούνται»;

«ΜΑΧΑΙΡΙ» στις επιδοτήσεις για το ρεύμα τον Φεβρουάριο – Τι θα πληρώσετε – Ποιοί «τιμωρούνται»;

Στην ανακοίνωση των επιδοτήσεων για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

«Οι καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσε ότι θα έχουν την ηλεκτρική ενέργεια σε προσιτή τιμή για όσο χρειαστεί» είπε αρχικά ο Κώστας Σκρέκας συμπληρώνοντας ότι «είμαστε σε δραματική αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα και της επιβολής πλαφόν».

Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει και εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε δίπλα στους πολίτες για όσο διάστημα χρειαστεί. Στηρίξαμε την κοινωνία με 8,2 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος. Το ίδιο θα κάνουμε και τον Φεβρουάριο που τα τιμολόγια είναι μειωμένα έως 634».

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ

ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΟΧΟΥ.

Για μηναίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα είναι 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες εφόσον όμως μειώσουν κατά 15% την ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή

Για το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο η επιδότηση ανέρχεται στα 88 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Όσοι καταναλώνουν πάνω από 500 κιλοβατώρες δεν θα δουν καμία επιδότηση.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Στα 20 ευρώ ανα μεγαβατώρα

Για τους αγρότες η επιδότηση είναι διπλάσια και ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα

«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.

Το συνολικό ύψος της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκατομμύρια ευρώ κατέληξε ο Κώστας Σκρέκας όταν τον Ιανουάριο το αντίστοιχο ποσό έφτασε τα 840 εκατ. ευρώ.

el.gr

Share this post