Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Σε ΣΠΙΤΙΑ μπαίνουν οι φλόγες στο Ντράφι (vid)

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Σε ΣΠΙΤΙΑ μπαίνουν οι φλόγες στο Ντράφι (vid)
Πνέουν θυελλώδεις άνεμοι

Νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί το Ντράφι εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης και έχει θέσει σε συναγερμό όλες της δυνάμεις στης Πυροσβεστικής στην Αττική.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. Μάλιστα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στις γύρω περιοχές για να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών που θα ακολουθήσουν. Αυτή την στιγμή η φωτιά φαίνεται να κινείται προς το Ντράφι και έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια!

Πολίτες παλεύουν μόνοι τους από τα μπαλκόνια τους, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής!!!!!!

Ήδη καίγονται τα πρώτα σπίτια!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Νταού Πεντέλης, ορατή και από το Ντράφι Πικερμίου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και πιο συγκεκριμένα επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Επίσης, μόλις δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στις 18:20 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα από το 112, στο οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε στους κατοίκους των βορείων προαστίων μήνυμα το οποίο γράφει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων, ενώ οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έσπασε σε δύο μέτωπα. Οι Αρχές εξετάζουν την εκκένωση της Μονής για προληπτικούς λόγους.

Το πιο κοντινό κτήριο είναι το Μοναστήρι Παντοκράτορος.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι μεγέθους 6 με 7 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο με τα πρώτα πυροσβεστικά να προσεγγίζουν το σημείο:

 

 

 

 

iefimerida/ scr

Share this post