ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟ-ΙΣΡΑΗΛ

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟ-ΙΣΡΑΗΛ

ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ Η ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ S400 ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΣΜΥΡΝΗ,ΕΙΤΕ ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΤΕ ΜΟΥΓΛΑ(ΕΝΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ). Η ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΗ ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ.
ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ -ΚΥΠΡΟ-ΙΣΡΑΗΛ.

.6 ΜΑΙΟΥ 2019
Στη Σμύρνη και στο Χατάι (Αντιόχεια) της Τουρκία θα εγκατασταθούν οι δύο συστοιχίες των ρωσικών πυραύλων S400 σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία υποστηρίζει πως μόλις γίνει αυτό Αιγαίο και Μεσόγειος θα είναι σαν ‘τουρκική λίμνη’.

Σε σημερινό πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Ιδού ο λόγος του πανικού για τους S400”, η Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που ΗΠΑ και δυτικές χώρες βρίσκονται σε πανικό. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Μεσογείου από την Τουρκία θα φέρει τα πάνω κάτω στον ενεργειακό πόλεμο, ενώ θα ναυαγήσουν και τα σχέδια της Αθήνας, η οποία έχει εγκαταστήσει στρατηγεία ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου που δεν έχουν στρατιωτικό καθεστώς. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι S400 μπορούν να αναγνωρίσουν εχθρικούς εναέριους στόχους από απόσταση 600 χιλιομέτρων και να χτυπήσουν στα 400 χιλιόμετρα.

Αναφέρει ότι χάρη στους S400 θα μπορούν να αναγνωριστούν όλα τα αεροσκάφη που απογειώνονται από την Ελλάδα και να κλειδωθούν τα συστήματά τους μόλις μπουν στην εμβέλεια του ραντάρ, προσθέτοντας ότι θα εκμηδενιστεί η απειλητική αντίληψη της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι μόλις οι πύραυλοι εγκατασταθούν στην Αντιόχεια θα περάσει υπό τον έλεγχο ο εναέριος χώρος της ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου, και η Τουρκία θα έχει προτεραιότητα στο θέμα της ‘ασφάλειας’ των φυσικών πηγών.

Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ» υπό τον τίτλο “Πανικός ε/κ διοίκησης για τον Πορθητή” αναφέρεται ότι “δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη σε ποιο σημείο θα ξεκινήσει γεώτρηση ο Πορθητής”, ενώ σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου ο Πορθητής έφτασε 60 χιλιόμετρα ανοιχτά της Πάφου. Σύμφωνα με Χουριέτ “ο Πορθητής κινείται πέραν της ΑΟΖ που κήρυξε μονομερώς η ε/κ πλευρά και στην ΑΟΖ που κήρυξε η Τουρκία”. “Ένα μέρος από τα οικόπεδα 1,4,5, 6 και 7 συμπίπτουν με τις περιοχές της Τουρκίας”, υποστηρίζει η εφημερίδα, ενώ επικαλούμενη την NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα αναφέρει ότι οι εργασίες γεώτρησης του Πορθητή δυτικά της Κύπρου θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η εφημερίδα ερμηνεύει μάλιστα τις αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του Πορθητή εντός της ΑΟΖ της ως ‘πανικό της ε/κ διοίκησης”.

ΠΗΓΗ

Share this post