Μετάλλαξη «Nu» – Αυτά τα έκτακτα μέτρα παίρνει η Ελλάδα – Συναγερμός λόγω των μεταναστευτικών ροών από χώρες της Αφρικής

Μετάλλαξη «Nu» – Αυτά τα έκτακτα μέτρα παίρνει η Ελλάδα – Συναγερμός λόγω των μεταναστευτικών ροών από χώρες της Αφρικής
«Ναι» σε σκληρότερα μέτρα από τον Πλεύρη.

Πολύ αυστηρό υγειονομικό υγειονομικό για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής θέτει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνας- μετάλλαξη Nu.

Οι ταξιδιώτες απότη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να υποβληθούν σε τριπλό PCR βεβαίως με αρνητικό αποτέλεσμα:

Ενα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει επίσης και για τους αλλοδαπούς εξ Αφρικής που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας, ειδικά από τη στιγμή που επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στη γειτονική Αίγυπτο.

Προηγουμένως από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συμφώνησε για την υιοθέτηση μίας σκληρής γραμμής για τις χώρες της Νότιας Αφρικής.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στην «καρδιά» της Ε.Ε., το Βέλγιο, με την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος της νέας μετάλλαξης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

https://www.el.gr

Share this post