Μετά τις εκλογές έρχονται πολλά Εθνικά ντιμπέιτ που θα καταλήξουν σε οικουμενική και μετά σε σκορποχώρι.

Μετά τις εκλογές έρχονται πολλά Εθνικά ντιμπέιτ που θα καταλήξουν σε οικουμενική και μετά σε σκορποχώρι.

Φώτο:  Καστελόριζο η ακριτική εσχατιά μας, εκεί που παίζονται πολλά και θα παιχτούν περισσότερα.

Η καθημερινότητα μας είναι δείκτης της πνευματικότητας μας.

Οι αναπάντεχες εξελίξεις που επισυμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη δείχνουν το μέτρο της πνευματικής διαπαιδαγώγησης που ετοιμάσθηκε για την γενιά μας.

Και αναρωτιέται ο Γέροντας:

 ¨Πως θα αντέξει η ανθρωπότητα αυτό το ταξίδι προς την καρδιά του σκότους;¨

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Το διεθνές πονηρό κατέλαβε εξ ολοκλήρου  την εθνική ζωή του τόπου μας εδώ και πολλές δεκαετίες, ως καλό και ωφέλιμο. Όταν το Διεθνές πονηρό σου ζητάει να πας σε  Εθνικό ντιμπέιτ μαζί του, μη πας. Αυτοκαταστρέφεται μόνο του.

 Γράφε για μετάνοια μας διαμήνυσαν πολλοί πνευματικοί προσφάτως …

  • Θα φύγουν πολλοί από κοντά μας και θα είναι απροετοίμαστοι.

Γνωστός Αγιορείτης χαρισματούχος  Γέροντας πριν χρόνια είπε σε κληρικό μητρόπολης:

  • Δεν θα προλαβαίνεις να θάβεις κόσμο.

Φτάνουμε στο δια ταύτα των επερχομένων …φοβερές μέρες έμπροσθεν μας

Αν ο τούρκος που ετοιμάζει αυτά που  μας ετοιμάζει,  είναι ο τίμιος εχθρός μας ( κατά τον Μακρυγιάννη ), σκεφτείτε ποιος είναι ο άτιμος εχθρός μας ;

Είναι αυτός που ψηφίζουμε δημοκρατικά και μας ξεσπιτώνει από κάθε ιερό και όσιο που έχουμε;

Είναι η ατιμία της αμαρτίας που πλεόνασε στις μέρες μας, καγχάζοντας  και ζητάει να συνευρεθούμε μαζί της σε τηλεοπτικά πάνελ και εθνικά  ντιμπέιτ;

Τάδε έφη Γέροντας :

-Την Ελλάδα των μνημονίων και της μιζέριας δεν θα την σώσουν βουλευτές- Ευρωβουλευτές , πατριώτες ή μη  παρατρεχάμενοι, αλλά ΑΓΓΕΛΟΙ.

– Την Ελλάδα θα την σώσει πνευματικά  η « τύπου  αφρικανική  πείνα»  που έρχεται.

– Την Ελλάδα θα την σώσουν οι προσευχές και οι μετάνοιες.

– υπάρχουν πολλές  καλοπροαίρετες ψυχές αθέων συνανθρώπων μας που συγκινούν ιδιαίτερα τον ΘΕΟ, ενώ εμείς γινόμαστε για αυτές ένα ευσεβές κατηγορητήριο.

– θα σωθούν και αυτές μέσα στα γεγονότα.

 Και τι να κάνουμε Γέροντα, του είπα ;

  • Διαβάστε , γνωρίστε, διαδώστε έστω και στο παρά πέντε, τώρα που υπάρχουν ακόμα τα ΜΜΕ, μας τόνισε
  • Σε λίγο θα υπάρχει σιωπή και μάλιστα νεκρική.

 Άφησα λοιπόν τις άκρες τις ανθρώπινες δηλ. την μιζέρια της κατευθυνόμενης επικαιρότητας και έπιασα τις άκρες του Ουρανού που είναι οι άγιοι πατέρες που τα λένε  πολύ καλύτερα.

« Σήμερα διερχόμαστε την χειρότερη κρίση από κτίσεως κόσμου. Βλέπετε τους ανθρώπους, ενώ ο Θεός έδωσε τη σοφία για το αγαθό, αυτοί την καταχρώνται για το πονηρό. Έχουν αποθηριωθεί, πράγμα που δεν συμβαίνει στα θηρία.
Κανένα καλό δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τη μετάνοια. Ας ανατρέξουμε στην Παλαιά Διαθήκη στο εξής περιστατικό. Λέει ο προφήτης Ιωνάς: «Ακόμη τρεις ημέρες και η Νινευΐ καταστρέφεται». Τι έκαναν τότε οι Νινευΐτες; Μετανόησαν και νήστεψαν οι πάντες, ακόμη και τα ζώα τους. Το ίδιο και μείς, ας υψώσουμε τους νοητούς οφθαλμούς μας προς τον Θεό, να ζητήσουμε το θείο έλεος για μας, το Έθνος, την Εκκλησία, τον κόσμο ολόκληρο, λέγοντας: «Κύριε, κατάπεμψον το έλεός σου επί τον λαόν σου και συγχώρησον ημάς τους αμαρτωλούς και όλον τον κόσμον σου».

Στην περίοδο της Νέας Διαθήκης, διαβάζουμε για τον Μεγα Βαρσανούφιο, ότι έβλεπε να ξεσπά στον κόσμο μεγάλο κακό. Τότε τρεις άνδρες εμπόδιζαν να εξαπλωθεί στον κόσμο αυτό το κακό. Ο ένας ήταν ασκητής στην Ρώμη, ο άλλος στην Κόρινθο και ο τρίτος ο ίδιος ο άγιος Βαρσανούφιος. Οι προσευχές αυτών των τριών απέτρεψαν τον δίκαιο θυμό και την οργή του Μεγάλου Βασιλέως Χριστού.

Πιστεύω ότι και μέχρι σήμερα υπάρχουν τέτοιοι Άγιοι που προσεύχονται. Έχει τόσο οργιάσει ο σατανάς με τα όργανά του, ώστε θέλουν να καταπιούν τα πάντα. Ας προσευχόμαστε λοιπόν όλοι, διότι χανόμαστε.

Η ταπείνωση θα μας αναστήσει από κάθε χαμερπή διαλογισμό, όπως ο Κύριος «παθών και σταυρούμενος ανεστήθη και εδοξάσθη». Η ταπείνωση φέρει τη μετάνοια, που προέρχεται εκ του ρήματος μεταμελούμαι, δηλαδή αυτό το κακό που έκαμα δεν το ξανακάνω.

Ο αμαρτωλός, εάν μετανοήσει, γίνεται αναμάρτητος. Ο προφήτης Δαβίδ είπε: «Ημάρτηκα τω Κυρίω», και ο προφήτης Ναθαν του είπε: «Αφείλετο ο Κύριος το αμάρτημά σου»

Παραινετικός λόγος († Γέροντας Άνθιμος Αγιαννανίτης)

[Από το βιβλίο: Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου, «Σύγχρονοι Γεροντάδες του Άθωνος», Ιερομόναχος Άνθιμος Αγιαννανίτης Πνευματικός († 1910-1996). Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου 2005] https://epanastasilae.blogspot.com/2019/05/blog-post_17.html#more

 « Η αγάπη του Χριστού είναι πάντοτε σ’ αυτόν τον κόσμο σταυρωμένη. Ο διωγμός είναι ο κανών της πνευματικής ζωής. Εμείς πρέπει να ζούμε ως εσταυρωμένοι. Αυτό συνιστά η Ορθόδοξη πνευματικότητα. Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλος. Όλοι είναι εναντίον µας: η επιστήμη και η πολιτική. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι ζούμε στους τελευταίους καιρούς. Η δική µας στάση πρέπει να είναι μαρτυρική: «Ως πρόβατον επί σφαγήν ήχθη, και ως αμνός άµωµος εναντίον του κείροντος αυτόν άφωνος, ούτως ουκ ανοίγει το στόμα αυτού» (Ησ. νγ’ 7).
Όταν εξασκήσουμε βία στην βία, δεν κάνουμε τίποτε. Η μαρτυρική (σιωπηλή) στάση θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια νίκης.

Η εντολή «μη αντιστήναι τω πονηρώ» (Ματθ. 5,39) είναι η πλέον αποτελεσματική μορφή της πάλης κατά του κακού. Όταν εις την βίαν ανθίσταταί τις δια των μέσων εκείνων εις τα οποία προσφεύγει και ο ποιών την αμαρτίαν, τότε αυξάνει η δύναμις του παγκοσμίου κακού… Η νίκη δια της φυσικής βίας δεν διαρκεί αιωνίως. 

Σε τέτοιους καιρούς καλύτερα να σιωπούμε εμείς που δεν έχουμε τη διάθεση να λύσουμε κανένα πρόβλημα με την οδό της βίας. Και ο αιώνας μας είναι αιώνας ασκήσεως πρωτοφανούς βίας στη συνείδηση των ανθρώπων.

Η κοσμική ζωή είναι θεμελιωμένη στη δύναμη, στη βία. Ο σκοπός του χριστιανού είναι αντίστροφος. Η βία δεν ανήκει στην αιώνια ζωή. Καμιά πράξη που επιβάλλεται με βία δεν μπορεί να μας σώσει.»  Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ

Λόγοι ζωής αιωνίου του Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (11 Ιουλίου)

https://iconandlight.wordpress.com/2017/03/22/%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%81%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B1/

Κάτι σπέσιαλ για εμάς που λεγόμαστε δήθεν Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί.

‘Ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι θά κατακριθοῦμε, ἀπό τόν κενό τάφο τοῦ Χριστοῦ, ἀλλά καί τόν κενό τάφο τῆς Παναγίας μας.

Οἱ ἄλλοι (ἑτερόδοξοι), θά κατακριθοῦνε ἀπό τόν γεμάτο τάφο τῶν ἀρχηγῶν τους.

Ἐμεῖς θά κατακριθοῦμε, γιατί δέν πιστεύουμε στήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ καί οἱ ἄλλοι θά κατακριθοῦν, γιατί πιστεύουν σέ πεθαμένους ἀνθρώπους.

Τήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ, ὁ σατανᾶς τήν μισεῖ. Γι΄ αὐτό καί ὅταν πεῖς, Χριστός Ἀνέστη, σέ ἕναν αἱρετικό, τό μόνο πού δέν θά σοῦ πεῖ εἶναι, Ἀληθῶς Ἀνέστη!”

ιεροκήρυκας ΔημήτριοςΠαναγόπουλος

https://proskynitis.blogspot.com/2019/05/blog-post_35.html?fbclid=IwAR1UYNh-YMTdb-qAjqIq52it5o9seqEr0iE0W68Vq48I8NGFRxKkX3x8d3c

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

Share this post