Μετά το Ισραηλινό υποβρύχιο και το Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Georgia πέρασε το Σουέζ και κατευθύνεται στον Περσικό Κόλπο.Τι ετοιμάζουν στο Ιράν;

Μετά το Ισραηλινό υποβρύχιο και το Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Georgia πέρασε το Σουέζ και κατευθύνεται στον Περσικό Κόλπο.Τι ετοιμάζουν στο Ιράν;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την άφιξη του πυρηνικού υποβρυχίου USS Georgia στον Περσικό Κόλπο τη Δευτέρα, μια αξιοσημείωτη εξέλιξη σε μια περιοχή όπου η ένταση αυξάνεται.

Η USS Georgia ήταν σε κίνηση στον Περσικό Κόλπο τη Δευτέρα, το Ναυτικό ανακοίνωσε σε μια σπάνια αποκάλυψη κίνησης πλοίων

Κανένας από αυτούς τους τύπους υποβρυχίων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Tomahawk(Τόμαχοκ), δεν έχει ταξιδέψει στον Περσικό Κόλπο τα τελευταία οκτώ χρόνια, καθιστώντας το σημαντική κίνηση πλοίων.

Η USS Georgia φάνηκε να ταξιδεύει στα Στενά του Ορμούζ τη Δευτέρα, πλαισιωμένη από δύο πλοία κατηγορίας Ticonderoga

Το USS Georgia είναι ένα υποβρύχιο πυραύλων κατηγορίας Οχάιο , ένα από τα τέσσερα στον στόλο του ναυτικού. Σύμφωνα με το The Drive , η USS Georgia, εφοδιασμένη με έως και 154 πυραύλους Tomahawk, πλαισιώθηκε από δύο πλοια κατηγορίας Ticonderoga καθώς ταξίδεψε στα στενά του Ορμούζ, μια από τις σημαντικότερες πλωτές οδούς για το εμπόριο στον κόσμο.

Το USS Georgia ταξίδευε στον Περσικό Κόλπο, όπου θα ήταν το πρώτο υποβρύχιο πυραύλων καθοδήγησης σε οκτώ χρόνια

Οι φωτογραφίες αποκάλυψαν επίσης ένα καταφύγιο στην ξηρά με αποβάθρα τοποθετημένη πίσω από το υποβρύχιο Γεωργία. Η βάση χρησιμοποιείται κυρίως για την ανάπτυξη υποβρυχίων κάτω από το νερό.

Το USS Georgia είναι εξοπλισμένο με έως και 154 πυραύλους Tomahawk, οι οποίοι μπορούν να πυροδοτηθούν σε ένα χερσαίο στόχο 1.000 μίλια μακριά

Η αποκάλυψη της κίνησης πιθανότατα σήμαινε μια επίδειξη δύναμης προς το Ιράν, το οποίο βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο.

Μέχρι 60 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων μπορούν επίσης να βρίσκονται στην USS Georgia ανά πάσα στιγμή για επιτήρηση και στρατηγικές επιθέσεις

«Η USS Georgia υποστηρίζει τις συνήθεις επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή», δήλωσε η Διοικητής του Ναυτικού Ρεμπέκα Ρέμπεριτς.

Το USS Georgia στάλθηκε στον Περσικό Κόλπο από το ναυτικό για να αντιμετωπίσει την ένταση που αυξάνεται με το Ιράν στη Μέση Ανατολή

«Η παρουσία της Γεωργίας στον τομέα του 5ου στόλου των ΗΠΑ (AOO) δείχνει την ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να πλέει και να λειτουργεί όπου το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο», συνέχισε.

Οι πυραύλοι  Tomahawk που περιέχονται στο USS Georgia – από τους οποίους μπορούν να φτάσουν έως και 154 – μπορούν να φτάσουν περίπου 1.000 μίλια προς οποιαδήποτε κατεύθυνση όταν ξεκινήσουν, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα στόχων για το υποβρύχιο.

Το πλοίο μπορεί επίσης να φιλοξενήσει έως και 66 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων.

Η Γεωργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης κατά μήκος των ακτών του Ιράν καθώς και μέσω ολόκληρου του Περσικού Κόλπου, ενώ παραμένει προστατευμένη από τους αντιπάλους.

 Εάν χρειαστεί, η Γεωργία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα Tomahawks της για να χτυπήσει το Ιράν ή τους πληρεξούσιους της, παραμένοντας κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια του νερού. Σύμφωνα με το Drive, οποιοσδήποτε στόχος με κύκλο 1.000 μιλίων γύρω από το σκάφος θα είναι προσβάσιμος από τους πυραύλους του.

Από την ξηρά αποβάθρα θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσουν ομάδες ειδικών επιχειρήσεων για τη διεξαγωγή επιδρομών ή τη συλλογή πληροφοριών.

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post