Μετά το κάλεσμα για «προσευχή στον Μεσσία», η συμφωνία στον Κόλπο που αλλάζει την Μέση Ανατολή.

Μετά το κάλεσμα για «προσευχή στον Μεσσία», η συμφωνία στον Κόλπο που αλλάζει την Μέση Ανατολή.
Η Ιερουσαλήμ περιμένει να υποδεχθεί όσα έρχονται…

Μετά την είδηση για την κοινή προσευχή Ιουδαίων, προκειμένου να εμφανιστεί ο Μεσίας τους (ΕΔΩ), Εβραίοι από ολόκληρο τον Αραβικό Κόλπο σχηματίζουν την Ένωση Εβραϊκών Κοινοτήτων του Κόλπου.

Η νέα οργάνωση, η πρώτη του είδους της, θα περιλαμβάνει Εβραίους και τις κοινότητές τους από τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ, το Κουβέιτ και την Σαουδική Αραβία, έχοντας την πλήρη στήριξη των μουσουλμανικών κυβερνήσεων, στο πλαίσιο των συμφωνιών του Αβραάμ, οι οποίες, ελπίζεται, να οδηγήσουν στην ανέγερση του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ με συμμετοχή και των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. 

 

 

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί από εμάς άρχισαν να παρευρίσκονται στο Εβραϊκό Συμβούλιο «pre-Shabbat Zooms, των Εμιράτων όπου συναντηθήκαμε. Αυτό τελικά σήμανε την γένεση του Συλλόγου Εβραϊκών Κοινοτήτων του Κόλπου, καθώς όταν γνωριστήκαμε μεταξύ μας, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν ορισμένοι πόροι που θα μπορούσαμε να μοιραστούμε », δήλωσε ο ισραηλινός πρέσβης στο Μπαχρέιην, Houda Nonoo.

«Σήμερα, οι εβραϊκές κοινότητες του Μπαχρέιν και των Εμιράτων είναι οι μεγαλύτερες στην περιοχή και μπορούμε να βοηθήσουμε τους Εβραίους στις άλλες χώρες του Κόλπου να εφοδιάζονται με τα θρησκευτικά «αγαθά» του Ισραήλ. Η ελπίδα μας είναι αυτό -το δίκτυο ανθρώπων να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για την εβραϊκή ζωή στην περιοχή. Είμαστε όλοι εδώ για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

Για εμάς τους Εβραίους στο Μπαχρέιν, αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς θα έχουμε τώρα πρόσβαση σε έναν Ραβίνο που θα είναι σε θέση να έρθει στο Μπαχρέιν για να διοργανώσει εβραϊκές εκδηλώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Το AGJC αναμένεται να είναι ένα δίκτυο κοινοτήτων που θα επιτρέπουν επαφές μεταξύ Ιουδαίων σε όλες τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου: «Ενώ κάθε κοινότητα είναι ανεξάρτητη, μοιράζονται έναν κοινό στόχο και όραμα: η εβραϊκή ζωή στον Κόλπο να ανθίσει προς όφελος τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών», τονίστηκε.

Υπό την πνευματική ηγεσία του ραβίνου Dr. Elie Abadie, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου αποτελείται από μέλη και από τις έξι χώρες του Κόλπου. Η ομάδα θα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, ένα Beth Din της Αραβίας (Εβραϊκό Δικαστήριο). Θα υπάρχει επίσης ένας οργανισμός πιστοποίησης Kosher για το κρέας.

«Υπήρχαν Εβραίοι που ζουν και εργάζονται στη Μέση Ανατολή για πολύ καιρό, ωστόσο η επικοινωνία δεν ήταν εύκολη. (…) Ως Εβραίοι, ανεξάρτητα από το πού ζούμε, θέλουμε να έχουμε κάποια σχέση με τους φίλους και τις οικογένειές μας. Ζώντας στη Μέση Ανατολή, πολλοί άνθρωποι φοβούνται [να εκφράσουν τον Ιουδαϊσμό τους]», σημειώνει Εβραίος του Κόλπου, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Αυτό που παρατηρείται λοιπόν είναι η διαρκής σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των αραβικών κρατών και του Ιουδαϊσμού, κάτι που φέρνει ανατροπές στην μέχρι τώρα γεωπολιτική θεώρηση της Μέσης Ανατολής, δίνοντας την ευκαιρία στα διεθνιστικά σχέδια να ορίσουν την απαρχή της «παγκόσμιας ειρήνης» από την Ιερουσαλήμ και παράδειγμα την συμφιλίωση Εβραίων-μουσουλμάνων. Μένει να πειστούν και οι Παλαιστίνιοι.

el.gr

Share this post