Μην αφήνεις την ορμή να σου κρύβει την αλήθεια

Μην αφήνεις την ορμή να σου κρύβει την αλήθεια

Σε όλη μας τη ζωή, συνειδητά ή ασυνείδητα οι άνθρωποι προσπαθούμε να επιτύχουμε μια ισορροπημένη σχέση με το περιβάλλον μας.

Η προσαρμογή αυτή , τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, διαταράσσεται συνεχώς. Η διαταραχή αυτή γίνεται αισθητή με τη μορφή αναγκών, πείνα, δίψα, ανάγκη ανάπαυσης, συναισθηματικό, ψυχολογικό ή πνευματικό κενό. Ταυτόχρονα όμως εκδηλώνεται και η τάση των ανθρώπων για την ικανοποίηση των αναγκών που εμφανίζονται.

Ορμή για αυτοσυντήρηση, ορμή για διατήρηση του είδους, ορμή για γνώση, για κοινωνική συμβίωση, για κίνηση και δράση, για κτήση αγαθών και ασφάλεια, για επικράτηση, για ελευθερία και αυτονομία.

Γενικά ενώ όλοι μας έχουμε αυτή την έμφυτη δύναμη που ωθεί τον οργανισμό σε δράση για την ικανοποίηση βασικών αναγκών, ξεχάσαμε την ευγενή άμιλλα, το ευ ζην και περάσαμε στο βιώνει και το επιβιώνει επί πτωμάτων και εις τον βωμών του χρήματος.

Θα μου πεις τώρα καλά και πως ζεις χωρίς λεφτά ρε μπάρμπα ; ζεις αρκούντως των αναλογιών και χωρίς να επιδιώκεις την θανάτωση γειτόνων και της κατσίκας αυτών, ασχολούμενος με τα του οίκου σου χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς και νταηλίκια.

Η γενετήσια ορμή σου έχει πλημμυρίσει το μυαλό σου με την ικανοποίηση του φαντασιακού σου υποκειμένου αγνοώντας την πραγματικότητα. Πράττεις ανοργάνωτα και απερίσκεπτα χωρίς να υπακούς σε κανόνες της λογικής και της συναίνεσης. Κατά τον αυτό τρόπο αποτελείς μάζα ανθρώπων που χαρακτηρίζεται όχλος και χειραγωγείται ανάλογα με την σχετική μορφή ορμής.

Κάθε τι που συμβαίνει στο κόσμο τούτο αφήνει έναν αποτύπωμα, μια γνώση, μια πληγή.

Η ματαιοδοξία, ο πλούτος, η δόξα αποτελούν μια ακολουθία που μόνο αίμα έχει φέρει στην ανθρωπότητα. Αίμα ανθρώπων εις βάρος ανθρώπων. Κανείς δεν έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος. Η ορμή της επικράτησης ένας ατέρμονος ανταγωνισμός για περισσότερο κακό, για έλεγχο, για χρήμα.

Κάστες ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ισχυροί, αγορές, επικυρίαρχοι, πεφωτισμένοι που δρουν εις βάρος των πολλών και απλών γιατί κάποια στιγμή κάτι τους έχρισε ως ανώτερους και ισχυρούς. Όλα πέρασαν στην λήθη σαν ένα παραμύθι με άσχημο όμως τέλος. Θεωρούν όλοι πως μπορούν να καταστρέφουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, πως κανείς δεν θα τους ζητήσει το λόγο και πως όλα θα μείνουν ατιμώρητα.

Όλα είναι ένας κύκλος ζωής, όλα έχουν αρχή, μέση και τέλος. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που όλοι μας θα παραδώσουμε ταμείο, κάποια στιγμή εκεί με το βαρκάρη για το απέραντο ταξίδι πέρα από δυο τάλαντα, θα ζητηθούν το βιβλίο της γνώσης, το βιβλίο των αξιών, το βιβλίο του ήθους.

Πολλά πράγματα στο πέρασμα των χρόνων μας έχουν συμβεί, κάποια μας συμβαίνουν και κάποια άλλα μας έχουν αποκαλυφθεί για να συμβούν.

Εμείς από την άλλη χαρακτηρίζουμε ανθρώπους, τους δείχνουμε με το δάχτυλο, τους χλευάζουμε, τους κολλάμε μια ταμπέλα γιατί αρνούμαστε την αλήθεια. Άγνοια κινδύνου, απάθεια, ημιμάθεια, αδιαφορία.

Πολλά έρχονται, πολλά ήδη μαγειρεύονται, πολλά και κυρίως για άλλη μια φορά καταστροφικά εις βάρος του ανθρωπάκου και της γης.  Θες το κακό εναντίον του καλού, το άσπρο εναντίον του μαύρου, του Θεού με το Σατανά, το φως με το σκοτάδι ότι και αν είναι όπως και αν λέγεται το αίμα φέρνει χρήμα και το χρήμα αίμα.

» Ότι ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό και αυτός που μπορεί να ζήσει μόνος του είναι ή θηρίο ή Θεός » Αριστοτέλης.

Share this post