«Μην μπλέκετε»: Άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα, εικόνες σύγχρονης «Τρούμπας»!

«Μην μπλέκετε»: Άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα, εικόνες σύγχρονης «Τρούμπας»!

Ακόμα πιο δικαιολογημένο το ρωσικό «όχι» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση…

Η Θράκη μετατρέπεται σε εφαλτήριο των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της Ρωσίας!

Η αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε, όπως είδατε, την Τετάρτη μετά την άφιξη του αμερικανικού μεταγωγικού Endurance που σηματοδοτεί την έναρξη των διασυμμαχικών ασκήσεων με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο και πολλούς να κάνουν λόγο για σκηνικό πολέμου και νέα «Τρούμπα», όταν πριν χρόνια οι Αμερικανοί του 6ου στόλου έφταναν στην Ελλάδα και «έδεναν» στον Πειραιά.

Η Αθήνα πάντως επιμένει στην αμερικανική στήριξη για να «βρει το δίκιο της», προσκαλώντας τις ΗΠΑ να έχουν στρατιωτική παρουσία σε περιοχές «που έχουν στρατηγική σημασία» για την Ελλάδα κοντά στα τουρκικά σύνορα.

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ;

Με βάση επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης Ευρώπης-Αφρικής, τόσο η άσκηση Atlantic Resolve, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την απόβαση στην Αλεξανδρούπολη δεκάδων ελικοπτέρων διαφόρων τύπων, τεθωρακισμένων, μηχανοκίνητου πεζικού κ.α. όσο και αυτή που ακολουθεί την άνοιξη, Defender Europe 2021, στοχεύουν σε περιοχές που άπτονται των συνόρων της Ρωσίας, αν και δεν την ονοματίζουν!

Εξάλλου, Ελλάδα και Τουρκία, ως μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν ΜΑΖΙ στις ασκήσεις αυτές, ωστόσο η Ελλάδα γίνεται στόχος των ρωσικών όπλων, ειδικά αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην μετακίνηση της τεράστιας στρατιωτικής δύναμης που «ξεφορτώνεται» στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι χώρες που μεταφέρεται ο κύριος όγκος των στρατιωτικών δυνάμεων που καταφθάνουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Εσθονία, χώρες δηλαδή κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Η Ελλάδα, λοιπόν, ελπίζοντας δήθεν σε στήριξη στα ελληνοτουρκικά, εντάσσεται στον σχεδιασμό των εν λόγω ασκήσεων, με «κομβικό ρόλο» στην γεωστρατηγική των ΗΠΑ, που στόχο έχει την «ανάσχεση» της Ρωσίας!

Η άσκηση Atlantic Resolve, είναι άσκηση που γίνεται από το 2014 και έχει σκοπό τη σαφή παρενόχληση της Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα, ιδιαιτέρως μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία και την συντριπτική απόφαση του εκεί πληθυσμού να επανενωθεί με την Ρωσική Ομοσπονδία

Η άσκηση Defense Europe 2021 έχει πολύ ευρύτερη ακτίνα δράσης, με αναλυτές να εκτιμούν πως ότι επιχειρεί ένα κλοιό γύρω από την Ρωσία!

Πάντως, η Μόσχα έχει ενημερώσει λεπτομερώς την Αθήνα για τις πιθανές συνέπειες από μια πλήρη εμπλοκή στα γεωπολιτικά παιγνίδια των ΗΠΑ! Με λίγα λόγια ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έχει προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην μπλέξει.

Ωστόσο, οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πως μπλέκουμε για καλά. Κατά τα άλλα η Αθήνα είχε προσκαλέσει την Πούτιν να παρευρεθεί στους εορτασμούς για τα 200 από την Ελληνική Επανάσταση!

el.gr

Share this post