«Μην ξεχνάς τον Τρίτο Ναό» είπαν στον Νετανιάχου – Η Ανατ. Μεσόγειος φέρνει «παγκόσμια ειρήνη ή πόλεμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μην ξεχνάς τον Τρίτο Ναό» είπαν στον Νετανιάχου – Η Ανατ. Μεσόγειος φέρνει «παγκόσμια ειρήνη ή πόλεμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μόσχα θα φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στην Λιβύη, στις οποίες θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής της κυβέρνησης των ισλαμιστών, που στηρίζει η Τουρκία, Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο ισχυρός πρώην κανταφικός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γενικά, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας, με τις υπερδυνάμεις να προσπαθούν να βρουν «λύσεις».

Οι δύο κορυφαίες αντιμαχόμενες πλευρές είναι η λεγόμενη Νέα Τάξη των αριστερόστροφων διεθνιστών (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.) και η Δεξιά των Πούτιν και Τραμπ.

Η αντιπαράθεσή τους έχει κορυφωθεί διπλωματικά στην Ανατ. Μεσόγειο, γύρω από την περιοχή των Ιεροσολύμων.

Ας δούμε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ανατ. Μεσόγειο αυτή την στιγμή:

  • Ελληνοτουρκικά
  • Κυπριακή ΑΟΖ
  • Εμφύλιος στην Λιβύη
  • Διαμάχη Ιράν-ΗΠΑ
  • Τεταμένη κατάσταση σε χώρες της Μέσης Ανατολής (Λίβανος, Ιορδανία κτλ.)
  • Παλαιστινιακό

Πάνω στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων θα «πατήσει» η «παγκόσμια ειρήνη», την οποία θέλουν να φέρουν οι διεθνιστές της Δύσης και είτε θα επιτευχθεί σε συνεννόηση, πρωτίστως, με την Ρωσία, είτε ο πλανήτης θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.

Μέσα σε όλα αυτά, έγιναν δύο δηλώσεις, οι οποίες χρήζουν μεγάλης προσοχής:

  • Ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους της ισπανικής κυβέρνησης του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, αρμόδιος για τα κοινωνικά δικαιώματα, αποκάλεσε το Ισραήλ «παράνομη χώρα», δήλωση, η οποία κάνει τον γύρο των ισραηλινών ΜΜΕ και όχι μόνο.
  • Κατά την διάρκεια μια ομιλίας του, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, μεταξύ άλλων πραγμάτων συζήτησε την σημασία της παρουσία του Ισραήλ στην Ιουδαία και την Σαμάρεια. «Αν το Ισραήλ δεν είναι παρόν στους λόφους της Ιουδαίας και της Σαμάρειας, οι ισλαμιστές θα πάρουν τον έλεγχο». «Το ίδιο και στο Όρος του Ναού», τον συμπλήρωσε ένας Ραββίνος, όπως αναφέρει το Breaking Israel News. «Ο Ραββίνος θέλησε να υπενθυμίσει στον Νετανιάχου πως δεν πρέπει να ξεχάσει τον Τρίτο Ναό», σχολιάζει το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης».

Στο όρος του Ναού επιδιώκεται να αναγερθεί ο Τρίτος Ναός του Σολομώντα, προκειμένου να επισφραγιστεί η «παγκόσμια ειρήνη», στην πόλη που ενώνει τις τρεις μεγαλύτερες μονοθεϊστικές θρησκείες.

Ωστόσο, η Ιερουσαλήμ, αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.

Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους.

Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία.

Σε αυτό το θέμα, όπως και σε όλα εκείνα που ταλανίζουν την Ανατ. Μεσόγειο, επιδιώκεται να δοθεί «λύση», προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα σχέδια για τον πλανήτη.

Αν το Ισραήλ, δεν συμμορφωθεί, τότε η φράση του αριστερού πολιτικού της Ισπανίας «παράνομη χώρα», θα γίνει επίσημη θέση του Ο.Η.Ε. και του ΝΑΤΟ.

ΦΩΤΟ UNSPLASH

Share this post