Μην ψάχνεται το στρατιωτικό υλικό που χάθηκε στη Λέρο. Δε θα το βρείτε ποτέ

Μην ψάχνεται το στρατιωτικό υλικό που χάθηκε στη Λέρο. Δε θα το βρείτε ποτέ

Το βασικό πρόβλημα με τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι εξάπτει τη φαντασία . Οι τρομολάγνοι φαντάζονται μια ρουκέτα να τινάζει στον αέρα θωρακισμένο όχημα μεγάλου επιχειρηματία ή πολιτικού , οι «επαναστάτες» φαντάζονται  μέλη της Ομάδας μας να συνωμοτούν σε κατακόμβες υπό αμυδρό φωτισμό σχεδιάζοντας κτύπημα σε Τουρκικό γεωτρύπανο (ότι δεν μπορείς να πολεμήσεις ενίοτε το διακωμωδείς ) , οι φοβούμενοι και τη σκιά τους ( ξέροντας το λόγο ) θα ¨σπάσουν¨ τα τηλέφωνα του Υπουργού προστασίας του Πολίτη ζητώντας προσωπική φρουρά, καταθέτοντας βάσιμες υποψίες περί σύστασης νέας τρομοκρατικής οργάνωσης , θα ειπωθούν αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και πολλά άλλα οφέλη …δημιουργεί αυτή η υπόθεση .

Ποια είναι όμως η αλήθεια ;

Η καταστροφή αδρανοποιημένων πυρομαχικών και γενικά χαμηλού κόστους στρατιωτικού υλικού είναι μια συνηθισμένη διαδικασία στις ΕΔ και όχι μόνο . Για τα υλικά που επιλέγονται προς καταστροφή , συντάσσεται πρωτόκολλο καταστροφής το οποίο συμπληρώνεται άμα με την καταστροφή τους . Το πρωτόκολλο αυτό συνοδεύει το στρατιωτικό υλικό που «εξέρχεται» της αποθήκης όπου φυλάσσεται , περιγράφει το υλικό , τους λόγους καταστροφής , τη διαταγή κ.α  , ενώ αντίγραφό του παραμένει στο βιβλίο χρέωσης οπλισμού και στρατιωτικού υλικού ώστε ο οπλονόμος να ξέρει τι έχει χρεωθεί και τι θα διαγράψει .

Για να μην σας κουράζουμε . Το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό έχει καταστραφεί πριν 1 χρόνο περίπου ή και περισσότερο ( η κάμερα καταγράφει για τρεις μήνες ) και απλά αυτό που χάθηκε ήταν το πρωτόκολλο καταστροφής ( για ποιο λόγο άραγε ; ) και έτσι κατά την επόμενη καταγραφή δεν διαγράφηκε από το βιβλίο χρέωσης υλικού . Βγήκε δηλαδή νόμιμα από την αποθήκη αλλά έμεινε , μη διαγεγραμμένο αφού δεν επέστρεψε ως πρωτόκολλο καταστροφής .

Έξυπνο ε ;

Αποτέλεσμα ήταν να φαίνεται κλεμμένο και περιέργως να μην  ανιχνεύεται το «λογιστικό λάθος ».

Είναι γνωστό το σύστημα καταστροφής αδρανοποιημένων πυρομαχικών «Castalia Mk3» της γνωστής  ελληνικής εταιρείας .

Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα αποστρατικοποίησης – καταστροφής  πυρομαχικών διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, όπως πυρομαχικών φορητού οπλισμού, παντός τύπου χειροβομβίδων και ναρκών κατά προσωπικού, συνδεδεμένων φυσίγγων από 20 έως 40mm, εκρηκτικών ή μη απαρτίων πυρομαχικών, πυρομαχικών πυροβολικού ή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών Λ/Φ, υποπυρομαχικών-βομβιδίων, διαφόρων ειδών ναρκών και βομβών.

Πιστεύουμε να βοηθήσαμε τις ανακριτικέ αρχές.

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( δύναμή μας , η αλήθεια )

Share this post