Μια ΑΝΑΣΑ από το Κίεβο ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ Μόσχας: Έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Μια ΑΝΑΣΑ από το Κίεβο ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ Μόσχας: Έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Οι δύο όροι της Μόσχας! Αν δεν θέλει να διαπραγματευτεί ο Ζελένσκι, αυτό θα το κάνει άλλη κυβέρνηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Λίγο έξω από το Κίεβο βρίσκονται πλέον ρωσικά στρατεύματα, καθώς Ρώσοι κομάντος κατέλαβαν ολοκληρωτικά το αεροδρόμιο Αντόνοφ που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Το Κρεμλίνο αναφέρει πως η Ρωσία έτοιμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης!

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με έμφαση στην απόκτηση εγγύησης του ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός της.

Πρόκειται για όρους που, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επιτρέψουν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και την εξάλειψη αυτού που η Ρωσία θεωρεί σήμερα ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

“Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της “κόκκινης γραμμής”. Αυτό είναι το ουδέτερο καθεστώς και αυτό είναι η άρνηση ανάπτυξης όπλων”, διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο γραμματέας Τύπου πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει μόνο «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό».

Οι Ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι 20 ελικόπτερα καθώς και αεροσκάφη MI-8 έριξαν αλεξιπτωτιστές στο ξενοδοχείο Hostomel που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, οι οποίες και το κατέλαβαν.

Την κατάληψη του αεροδρομίου έξω από το Κίεβο επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε και για σφοδρή μάχη στο Τσερνόμπιλ. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, καθώς η Μόσχα δεν θέλει τα πυρηνικά να πέσουν στα χέρια ναζιστών.

 

https://www.el.gr/

Share this post