Μια ψύχραιμη ματιά σε βάθος δεκαετίας: Διαβάστε σήμερα, αυτό που ΙΣΩΣ έρθει αύριο (Βίντεο)

Μια ψύχραιμη ματιά σε βάθος δεκαετίας: Διαβάστε σήμερα, αυτό που ΙΣΩΣ έρθει αύριο (Βίντεο)

Μπήκαμε σε μια νέα δεκαετία. Η έλευση του 2020 σηματοδοτεί το τέλος της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό θέλουμε να πιστεύουμε μετά από μια δεκαετία κρίσης.

Σε όλα τα μήκη του πλανήτη όμως, υπάρχουν μερικές σταθερές:

Μεταναστευτικές ροές: Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων εκτοπίζονται από τις πατρίδες τους, διότι υπάρχουν εμφύλιοι πόλεμοι κυρίως και τριτοκοσμικές συνθήκες.

Κλιματική αλλαγή: Το σύνολο του Δυτικού κόσμου έως το 2030 υποτίθεται ότι θα αλλάξει για το καλό του περιβάλλοντος. Πόλεις γεμάτες πράσινο και μπάρες με καθημερινό έλεγχο του ενεργειακού αποτυπώματος των ανθρώπων, μέσω των έξυπνων συσκευών και φυσικά αύξηση των ήδη υπέρογκων πράσινων φόρων και κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Συναλλαγές: Σταδιακή κατάργηση των μετρητών για να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Από σήμερα οι Έλληνες θα πρέπει να ξοδεύουν το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με κάρτες, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο με την μορφή φόρου.

Πόλεμοι: Οι Αμερικανοί ψάχνουν να βρουν δικαιολογία για να εισβάλουν στο Ιράν. Το Πακιστάν και η Ινδία ανταλλάσσουν απειλές που μπορεί να εξελιχθούν σε ένοπλες συγκρούσεις. Η Κίνα προσπαθεί να επεκταθεί με κάθε κόστος. Οι Τούρκοι προκαλούν την Ελλάδα. Στην Ασία, στην Μέση Ανατολή αλλά και στην Λατινική Αμερική, οι λαοί έχουν ξεσηκωθεί και κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα επόμενά τους βήματα.

Τρομοκρατία: Οι ακραίοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να επενδύουν στον φόβο των πολιτών. Ήδη υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ευρώπη, ενώ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ συνεργάζονται για να μην δεχτούν κάποια επίθεση.

A.I (Τεχνητή Νοημοσύνη): Η εξέλιξή της ήδη φέρνει πολλές αλλαγές. Τα αυτόματα και αλάνθαστα συστήματα, κάνουν την δουλειά που κάποτε κάναμε εμείς οι άνθρωποι. Σύντομα θα δημιουργηθεί μαι νέα ανισότητα, αφού κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα ρομπότ (κρατήστε το αυτό γιατί μπορεί να δούμε μέχρι και τεχνο-διαδηλώσεις για αυτό τον λόγο. Δηλαδή ανθρώπους που θα ρίχνουν μολότοφ γιατί θα νιώθουν ότι η τεχνολογία τους έχει ξεπεράσει). Μια μικρή γεύση πήραμε στο Χόνγκ Κόνγκ όπου οι πολίτες διαδηλώνουν, γιατί δεν θέλουν να προσαρτηρθούν από την Κίνα που ελέγχει τους πολίτες της με κάμερες που παίρνουν τα βιομετρικά τους στον δρόμο.

Κβαντικοί Υπολογιστές, 5G και Εικονική Πραγματικότητα: Οι Κβαντικοί Υπολογιστές θα ενεργούν πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς και ταυτόχρονα θα βρίσκουν πολλές σωστές λύσεις για ένα πολύπλοκο πρόβλημα. Παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη της Εικονικής Πραγματικότητας, οι άνθρωποι θα έχουν την δυνατότητα να ζουν και να αλληλεπιδρούν μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Τα δίκτυα 5G θα προφέρουν υπερυψηλές ταχύτητες και φυσικά θα προσφέρουν το μοναδικό χαρακτηριστικό της διασύνδεσης όλων των συσκευών του σπιτιού μας, στο internet. Οι έξυπνες συσκευές θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τηλε-ιατρική: Ήδη έγιναν τα πρώτα βήματα για την ύπαρξη γιατρών που κάνουν διαγνώσεις από απόσταση με την βοήθεια των καμερών αλλά και των έξυπνων εφαρμογών που δείχνουν την κατάσταση της υγείας των ασθενών.

Προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ: Τον Νοέμβριο του 2020 οι Αμερικανοί θα κληθούν να επιλέξουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αν βγει ο Τραμπ θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο του συντηρητισμού που ξεχαρβαλώνει την αριστερή αντίληψη. Αν επανέλθουν οι Δημοκρατικοί, θα ισχυροποιήσουν την Αριστερά, θα ανοίξουν τα σύνορα των ΗΠΑ και πιθανόν θα έρθουν σε σύγκρουση με τον Πούτιν ο οποίος φρενάρει τα σχέδιά τους, εδώ και 20 χρόνια. Μια αμερικανο-ρωσική σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και από μια άλλη αιτία, η οποία παραμένει άγνωστη, καθώς δεν μπορούμε και ούτε πρέπει να κάνουμε προβλέψεις. Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως, ότι ο Τραμπ θα ξαναβγεί πρόεδρος και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Πούτιν αλλά και με άλλους ηγέτες του κόσμου που υπάρχουν ή που θα προκύψουν, με σκοπό να υπάρχει ένα φρένο στα σχέδια για τον απόλυτο έλεγχο επί των ανθρώπων, αν και όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι όλοι έχουν τα συμφέροντά τους.

Οι αλλαγές που θα γίνουν σε αυτή την δεκαετία, θα είναι δομικές και δεν είναι όλες απαραίτητα κακές, αλλά: Η εξέλιξη μόνο για να υπάρχει εξέλιξη, δεν θα μας οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα.

Photo:pexels

https://www.el.gr/

Share this post