ΜΜΕ : ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΜΜΕ : ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα με την δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πριν δεν είχαμε ένα ανάλογο σύστημα ενημέρωσης με κρατικές προδιαγραφές), υπάρχει και λειτουργεί ένα φοβερά αποτελεσματικό σύστημα ενημέρωσης – «πλύσεως εγκεφάλου».

Το σύστημα αυτό τα τελευταία χρόνια έχει οργιάσει στην εκστρατεία αδρανοποίησης και αποχαύνωσης ενός λαού που έχει παραδοθεί σε ένα κατοχικό καθεστώς. Το σύστημα αυτό λέγεται «ΜΜΕ» και λειτουργεί από καλά εκπαιδευμένους δημοσιογράφους που υπακούουν στις εντολές των «άνω», μορφοποιώντας την ανθρώπινη μάζα σύμφωνα με τα συμφέροντα της Νέας τάξης και της επιχείρησης καταστροφής του ελληνισμού.

Το σύστημα αυτό έχει κάποιους βασικούς κανόνες στην ενημέρωση για την οποία υποτίθεται ότι εργάζεται και υπηρετεί. Οι κανόνες αυτοί είναι πολύ χαρακτηριστικοί και έχουν ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που η χώρα αυτή έχει υποπέσει στην κατοχή των μνημονίων και της ξενόφερτης εξουσίας.

Συγκριμένα : απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για τις αθρόες αυτοκτονίες που συμβαίνουν σε όλη την χώρα. Απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για εγκλήματα λαθρό και κυρίως απαγορεύεται η αναφορά στην λέξη «λαθρομετανάστης», γιατί θεωρείται ρατσιστική και φασιστική. Απαγορεύονται οι αναφορές σε συγκεκριμένα επεισόδια κατάσχεσης περιουσιών και στα οικογενειακά δράματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, για να μην εξοργίζεται ο κόσμος ενάντια στο ξενόδουλο καθεστώς. Κόβονται ειδήσεις για εξώσεις οικογενειών, χρεοκοπίες άλλοτε κραταιών επιχειρήσεων, ειδήσεις για οικονομικά σκάνδαλα.

Ποιος θυμάται την λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες με τα δισεκατομμύρια φοροδιαφυγής επωνύμων ; Απαγορεύονται ειδήσεις που θίγουν τις καταφορές παραβιάσεις του ελληνικού συντάγματος που έχουν διαπραχτεί στον «βωμό» των μνημονίων. Απαγορεύονται οι ειδήσεις και γενικότερα η ενημέρωση για όσα «θερμά» συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά το Αιγαίο. Απαγορεύονται οι ειδήσεις που θίγουν την παράνομη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη για να μην ενοχληθεί η Άγκυρα. Απαγορεύεται οι μετάδοση ειδήσεων σχετικά με τις αντεθνικές δραστηριότητες μειονοτικών βουλευτών είτε αυτοί είναι της δεξιάς είτε της αριστεράς, μέσα στην ελληνική δυτική Θράκη

Καθημερινά προβάλλονται με χαρακτηριστική έμφαση μια πληθώρα συνήθως πορνογραφικών εντυπωσιακών ειδήσεων, (ιδιαίτερα με μια εγκληματολαγνεία όπως η περίπτωση της φοιτήτριας στην Ρόδο που έγινε…τηλεοπτικό σήριαλ) και σκανδαλωδών πληροφοριών που σκοπό έχουν όχι φυσικά να ενημερώσουν τον θεατή ή ακροατή, αλλά να τον αποπροσανατολίσουν, να τον «ζαλίσουν» και να τον κάνουν να μην καταλαβαίνει τίποτα και κατά συνέπεια να μην είναι ικανός να αντιδράσει σε ότι πιο καταστροφικό μπορεί να εφαρμοστεί για τον ίδιο και για το μέλλον του.

Εδώ βέβαια κάποιος θα αντιτείνει ότι ωραία όλα αυτά, αλλά στο χέρι σου είναι να στέψεις αλλού την κεφαλή και να σταματήσεις να δέχεσαι τα «βέλη» του συστήματος. Αυτή είναι μια ωραία «πρόφαση έν αμαρτίαις», γιατί με τον ίδιο σκεπτικό να μην μετέχουμε στην δημόσια ζωή γιατί δεν την αποδεχόμαστε, να μην πάμε να ψηφήσουμε γιατί δεν συμφωνούμε με το πολιτικό σύστημα. Έτσι όμως διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο αυτό το σύστημα να μας πατά ακόμη πιο πολύ.

Το θαυμαστό έργο της λεηλασίας από την κατοχική εξουσία δεν σταματά με την αποχή και την αδιαφορία στην λαίλαπα των τελευταίων ετών. Η αντίσταση στην λαίλαπα αυτή απαιτεί ανθρώπους ενημερωμένους και συνειδητούς αλλά και πιστούς στους άξονες που μας κράτησαν ζωντανούς επί αιώνες, (και τους οποίους μισεί χαρακτηριστικά αυτό το μιντιακό σύστημα), δηλαδή στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis

Share this post