Μουδιασμένο το ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός πύραυλος που φέρνει την «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» (Βίντεο)

Μουδιασμένο το ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός πύραυλος που φέρνει την «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Έτοιμη για όλα δηλώνει η «κόκκινη αρκούδα» του Πούτιν.
Η δοκιμή Βολής του υπερηχητικού πυραύλου κατά πλοίων Moskit, δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι κινητήρες ράμτζετ, οι οποίοι τους δίνουν δυνατότητα μεγάλης εμβέλειας και ταχύτητας, προκαλούν τριγμούς στην Δύση από την δεκαετία του ’70. Η ταχύτητα του πυραύλου εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Η Δύση βλέπει μια Ρωσία που πρωτοπορεί και που μπορεί να συναγωνιστεί το ΝΑΤΟ.

Το δυτικό στρατόπεδο ανησυχεί. Η Ατλαντική συμμαχία πλέον έχει αντίπαλο που έχει εξίσου καλά οπλικά συστήματα, αν όχι καλύτερα.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το Russia Insight, οι πύραυλοι κατά πλοίων Moskit, κατά την διάρκεια άσκησης, κατέστρεψαν « θαλάσσιους εχθρικούς στόχους» που βρίσκονταν, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το αντιτορπιλικό Bystry, στην θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η ιστορία των Moskit: Η Σοβιετική Ένωση είχε αναπτύξει τους υπερηχητικούς πυραύλους P-270 Moskit ή SS-N-22 Sunburn όπως τους αποκαλούσε το ΝΑΤΟ, την δεκαετία του ’70.

Σημείωση: Οι πύραυλοι Moskit οι οποίοι «βρίσκονται» σχεδόν πάνω στην θάλασσα στα 30 μέτρα και που όταν εκτοξευτούν είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τα εχθρικά ραντάρ, αλλά και οι πύραυλοι Yakhont (γνωστοί με το όνομα P-800 Oniks στο ΝΑΤΟ) είναι ο τρόμος και ο φόβος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά: Ο πύραυλος Moskit έχει βεληνεκές του ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα. Είναι πολύ γρήγορος (μπορεί να ξεπεράσει τα 2,800 χιλιόμετρα την ώρα) και κάνει ελιγμούς στον αέρα.

Τι μας ενδιαφέρει: Βλέπουμε ότι η Ρωσία συνεχώς βελτιώνει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό. Ανανεώσεις παλιότερων «όπλων» και δημιουργία καινούργιων. Η τεχνολογία για ένα σύγχρονο πόλεμο δυστυχώς είναι έτοιμη και λέμε δυστυχώς διότι μια υπερδύναμη σαν την Ρωσία μπορεί να ισοπεδώσει τον πλανήτη, αν έρθει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ.
Οι δύο υπερδυνάμεις για την ώρα έχουν κοινό σημείο επαφής (ιδεολογική ταύτιση Τραμπ-Πούτιν). Τα πράγματα όμως αλλάζουν γρήγορα και πολλές φορές απρόβλεπτα.

Πηγή εικόνας: pexels

el.gr

Share this post