Μπάχαλο με τα πιστοποιητικά νόσησης: Ο ΕΟΔΥ αλλάζει τις ημερομηνίες λήξης ανεξέλεγκτα! – Έτσι «κλέβει» τους πολίτες

Μπάχαλο με τα πιστοποιητικά νόσησης: Ο ΕΟΔΥ αλλάζει τις ημερομηνίες λήξης ανεξέλεγκτα! – Έτσι «κλέβει» τους πολίτες

Νέα καταγγελία στο pronews.gr…

Το pronews.gr σας αποκάλυψε ότι ο ΕΟΔΥ άλλαξε ημερομηνία σε πιστοποιητικό νόσησης, «κλέβοντας» περίπου έναν μήνα «ελευθερίας» από μια γυναίκα η οποία είχε νοσήσει από Covid-19. 

Τότε ο ΕΟΔΥ είχα αναφέρει σε επικοινωνία με την γυναίκα ότι οι ημέρες μετράνε από την ημέρα που βγήκε θετική και ότι δεν μπορεί να είναι παραπάνω από 180 μέρες!

Όμως το «επιτελικό κράτους» του Κ.Μητσοτάκη δεν τα έκανε μπάχαλο μόνο με την συγκεκριμένη γυναίκα, καθώς σύμφωνα με νέα καταγγελία στο pronews.gr ένας ακόμη πολίτης που είχε νοσήσει με Covid-19 είδε να αλλάζει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού του.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε απαντητικό email που του απέστειλε «η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εξαρτάται από επιστημονικά δεδομένα και θα καθορίζεται από τους αρμόδιους για την επαλήθευση σύμφωνα με τους εθνικούς τους κανόνες. Όταν ανακύπτουν νέα επιστημονικά δεδομένα, οι περίοδοι ισχύος του πιστοποιητικού για την εξαίρεση από τις ισχύουσες απαιτήσεις δημόσιας υγείας θα μπορούν να προσαρμοστούν».

Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ΕΟΔΥ ρίχνει την «μπάλα στην εξέδρα» καθώς απάντησε με αοριστολογίες και δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση, όπως συνέβη με την γυναίκα.

Τελικά τι ισχύει; Το πιστοποιητικό νόσησης έχει διάρκεια 180 ημερών μετά το πρώτο θετικό τεστ; Ή 180 ημέρες μετά την ανάρρωση; Και τελικά τι γίνεται με τον συγκεκριμένο πολίτη; Γιατί του βγάλανε όχι δύο αλλά τρείς διαφορετικές ημερομηνίες λήξης (2/11/21, 22/11/21 και 2/12/21);

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΕΟΔΥ αλλάζει ημερομηνίες στα πιστοποιητικά «κατά ριπάς» χωρίς πρώτα να ενημερώνει τους πολίτες.

Για του λόγου το αληθές δείτε τα πιστοποιητικά νόσησης με τις τρείς διαφορετικές ημερομηνίες:

 

https://www.pronews.gr

Share this post