ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ…«ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ;;;

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ…«ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγο καιρό έγινε μια σημαντική άσκηση από την μοίρα του ρωσικού στόλου της Κασπίας. Στην άσκηση αυτή έγιναν δοκιμές με τα πολεμικά αεροσκάφη του νέου τύπου ραντάρ με την ονομασία Podsolnuh, οι οποίες στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία. Αλλά το πιο ενδιαφέρων από την είδηση αυτή ήταν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη με τα ραντάρ αυτά κλείδωσαν στο στόχαστρο τους την Κωνσταντινούπολη για μια πιθανή επίθεση με ρωσικούς πυραύλους.

Την είδηση αυτή που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, (Sputnik), με την υπογράμμιση ότι τα νέα ρωσικά ραντάρ τύπου Podsolnuh με βεληνεκές 450 χιλιόμετρα, κλείδωσαν την Κωνσταντινούπολη στο στόχαστρο των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα στην άσκηση αυτή πήραν μέρος ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου 4 Su-24, τα ραντάρ των οποίων κλείδωσαν την Κωνσταντινούπολη προκαλώντας μεγάλη ταραχή στην τουρκική αεράμυνα και όχι μόνο.

Στα δοκιμαστικά τεστ αυτών των ραντάρ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δοκιμάστηκαν να κλειδωθούν στους στόχους τους 300 σημεία πέριξ της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής του Βοσπόρου με μεγάλη επιτυχία.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί το έκαναν αυτό οι Ρώσοι και τι μηνύματα μεταδίδει

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr

Share this post