ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!! Η Αυστραλία καλεί σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ κατά της Κίνας

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!! Η Αυστραλία καλεί σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ κατά της Κίνας

Πολεμικό κλίμα και στο κάτω ημισφαίριο…

Εμπλοκή και της Ιαπωνίας….

Επεκτείνεται το πολεμικό κλίμα και στο κάτω ημισφαίριο! Οι διεθνιστές της Δύσης κάνουν λόγο για ίδρυση κινεζικής στρατιωτικής βάσης στα νησιά του Σολομώντα, επικαλούμενες ένα σχέδιο συνθήκης που δημοσιεύτηκε μετά από πληροφορίες της αυστραλιανής μυστικής υπηρεσίας. Το Πεκίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στα νησιά του Σολομώντα ως «ψευδείς ειδήσεις».

Σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin τόνισε ότι «η λεγόμενη κινεζική στρατιωτική βάση στα νησιά του Σολομώντα είναι ξεκάθαρα fake news» που κατασκευάστηκαν από κάποιους ανθρώπους με κακές προθέσεις. Ο διπλωμάτης επεσήμανε επίσης ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών βασίζεται στις αρχές της αμοιβαίας ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους.

Ο Γουάνγκ επέκρινε την «υποκρισία» της Ουάσιγκτον: «Οι ΗΠΑ ήταν από τις πιο δυνατές φωνές που εξέφρασαν ανησυχία για τα υποτιθέμενα σχέδια της Κίνας να δημιουργήσει μια βάση στην Ωκεανία, ενώ η ίδια διατηρούσε «σχεδόν 800 στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερες από 80 χώρες».

Ο Κινέζος εκπρόσωπος υπενθύμισε στην Ουάσιγκτον ότι οι Νήσοι Σολομώντος είναι μια «ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα και όχι το κατώφλι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας».

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επαναλάβει ότι η συμφωνία των Νήσων Σολομώντος δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε τρίτου μέρους.

Η Κίνα ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi και ο Solomon ομόλογός του Jeremiah Manele υπέγραψαν σύμφωνο ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν αμέσως ανησυχία για αυτή την εξέλιξη. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου ισχυρίστηκε ότι η υπογραφή ακολουθεί ένα «μοτίβο στο οποίο η Κίνα προσφέρει αδιαφανείς, ασαφείς συμφωνίες με ελάχιστες περιφερειακές διαβουλεύσεις στους τομείς της αλιείας, της διαχείρισης πόρων, της αναπτυξιακής βοήθειας και τώρα της πολιτικής ασφάλειας».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στα Νησιά του Σολομώντα είχε προειδοποιήσει την ηγεσία της χώρας ότι οι ΗΠΑ θα «απαντήσουν κατάλληλα» εάν εγκατασταθούν κινεζικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης και αναλυτές το ερμήνευσαν ως πιθανή απειλή στρατιωτικής δράσης ή τουλάχιστον αυστηρών κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση κατέστησε επίσης σαφές ότι μια τέτοια στρατιωτική βάση, περίπου 2.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αυστραλίας, θα αποτελούσε «κόκκινη γραμμή».

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Πίτερ Ντάτον δήλωσε την Δευτέρα ότι η Αυστραλία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ειρήνη μόνο εάν ήταν έτοιμη για πόλεμο: “Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε την ειρήνη είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να είστε ισχυροί ως χώρα. Μην αγκαλιάζεστε, μην γονατίζετε και είστε αδύναμοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.”

ΠΗΓΗ rt. de: Η Αυστραλία καλεί σε πολεμική ετοιμότητα τις δυνάμεις της

Η Ιαπωνία, η οποία ανήκει στο στρατόπεδο των διεθνιστών της Δύσης, αντέδρασε επίσης ανησυχώντας για την συμφωνία ασφαλείας μεταξύ των Νήσων Σολομώντα και της Κίνας. Το Τόκιο απέστειλε τον υφυπουργό Εξωτερικών Κεντάρο Ουεσούγκι στα νησιά για ένα τριήμερο ταξίδι.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός των Νήσων Σολομώντος, Manasseh Sogavare, τόνισε ότι η συμφωνία ήταν απαραίτητη για να αυξηθεί η ασφάλεια της χώρας του: Η συμφωνία καθοδηγείται από τα «εθνικά συμφέροντα» του νησιωτικού κράτους. Τόνισε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι η συμφωνία δεν θα επιτρέψει στην Κίνα να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στα νησιά. Αφορά μόνο πτυχές εσωτερικής ασφάλειας. Μια μόνιμη κινεζική παρουσία ή ακόμα και μια παρουσία που θα επέτρεπε στη Λαϊκή Δημοκρατία να ασκήσει την εξουσία της από το αρχιπέλαγος δεν καλύπτεται από την συμφωνία, ισχυρίζεται.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το πολεμικό κλίμα αποκτά και επισήμως ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!!!

el.gr

Share this post