Μυστηριώδης επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μυστηριώδης επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ένα Ιρανικό πλοίο δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα την Τρίτη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές στα κοινωνικά μέσα.

Το πλοίο που φέρεται να δέχθηκε επίθεση, το Saviz, φέρεται να είναι ένα σκάφος πληροφοριών που συνδέεται με τους Επαναστατικούς Φρουρούς του Ιράν.

Η φερόμενη επίθεση πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Το Ιράν και το Ισραήλ φέρεται να στοχεύουν τα πλοία του άλλου πρόσφατα. Τον περασμένο μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ στοχεύει τις αποστολές ιρανικού πετρελαίου στη Συρία από το 2019.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία όπλων που έχει επιβεβαιωθεί ότι περιλαμβάνει ναυτικά ορυχεία καθώς και άλλες, πιο προηγμένες τεχνικές. Αυτό έρχεται ως ένα μεγαλύτερο μέρος του αδήλωτου πολέμου του Ισραήλ ενάντια σε ιρανικά περιουσιακά στοιχεία κάθε είδους στη Συρία.

Το Ισραήλ, μέχρι τώρα, έχει εφαρμόσει μια πολιτική αυστηρής μη αποκάλυψης του θέματος. Υποψιάζεται ότι αυτή η αποκάλυψη οφείλεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να εκπονήσει πολιτική για τη Μέση Ανατολή.

Επίσης τον περασμένο μήνα, ένα ισραηλινό πλοίο εμπορευματοκιβωτίων δέχθηκε επίθεση από έναν ιρανικό πύραυλο στην Αραβική Θάλασσα. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά το πλοίο υπέστη ζημιές.

Το πλοίο ήταν στο δρόμο από την Τανζανία προς την Ινδία. Το πλήρωμα του πλοίου αποφάσισε να συνεχίσει να ταξιδεύει στην Ινδία όπου θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση της ζημιάς.

Η ισραηλινή κυβέρνηση πιστεύει ότι πρόκειται για εσκεμμένη ιρανική επίθεση, ως αντίποινα για άλλη επίθεση σε ιρανικό πλοίο περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post