Μυστικές υπηρεσίες «τινάζουν» στον αέρα τον Ερντογάν: «Η Τουρκία τυπώνει πλαστά δολάρια!» – Τον τελειώνει η Δύση

Μυστικές υπηρεσίες «τινάζουν» στον αέρα τον Ερντογάν: «Η Τουρκία τυπώνει πλαστά δολάρια!» – Τον τελειώνει η Δύση

Μυστικές υπηρεσίες «τινάζουν» στον αέρα τον Ερντογάν

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε μεγάλο πανικό και πτώση ενώ η λίρα έπεσε κατά 5%, κάτι που δείχνει ραγδαίες εξελίξεις το επόμενο διάστημα με φόντο ίσως το Αιγαίο, στο οποίο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι τουρκικές παραβιάσεις.

Τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι τα αποθέματά της είχαν μειωθεί κατά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας μειώθηκαν στα 24,9 δισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο εβδομαδιαία στοιχεία. Η πτώση ακολούθησε την μείωση κατά 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια τις δύο εβδομάδες έως τις 15 Μαρτίου.

«Όλα αυτά είναι οργανωμένες επιχειρήσεις για πίεση στην Τουρκία από τη Δύση, με επικεφαλής την Αμερική», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, που βλέπει τη λίρα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να κατρακυλά κατά περίπου 5%. Στη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με νέους φοιτητές και φοιτήτριες, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις τράπεζες, χωρίς να κατονομάζει ποιες, ότι παίζουν παιχνίδια με την τουρκική λίρα ενόψει των εκλογών της Κυριακής, αλλά η Τουρκία «θα συγυρίσει τους κερδοσκόπους στην αγορά».

«Τώρα άρχισαν να λένε ότι ‘μετά τις εκλογές θα δημοσιεύσουμε τις εκθέσεις μας. Τώρα βγάλτες. Τι θα ανακοινώσεις δηλαδή; Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Το ίδιο κάνατε και πριν και δεν έπιασε. Πάλι δεν θα πιάσει. Γιατί όλα αυτά δυστυχώς είναι μία πολιτική εμμονή την ώρα που η Τουρκία πάει σε εκλογές. Αυτές οι εκλογές δεν είναι γενικές εκλογές, είναι αυτοδιοικητικές.

Σε τέτοιες εκλογές δεν μπορεί εσείς να σηκώνεστε να επιβάλετε οικονομικές κυρώσεις. Μετά τις αυτοδιοικητικές έχετε χρόνο, έχετε 4.5 χρόνια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος προφανώς στις ΗΠΑ και τις κυρώσεις που ετοιμάζονται να επιβάλλουν στην Τουρκία λόγω της αγοράς του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400.

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα αναφέρει ότι η ΜΙΤ φέρεται να άνοιξε στην Λιβύη κέντρο παράνομου εργαστηρίων, που τυπώνουν πλαστά δολάρια, τα οποία δύσκολα διακρίνονται από τα αληθινά και τα οποία φέρονται να κάνουν χρήση κυβερνητικές εταιρείες.

Η διακίνηση αυτών των χρημάτων φέρεται να υλοποιείται σε Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ και Τουρκία. Η ΜΙΤ δίνει το μερίδιο τους στους Λίβυους συμμάχους, ενώ τα υπόλοιπα με αεροπλάνο μεταφέρονται στην Τουρκία.

Κανείς δεν γνωρίζει πόση ποσότητα πλαστών δολαρίων παράγει η ΜΙΤ και που ακριβώς τα διοχετεύει. Τα πλαστά δολάρια που εισέρχονται στην Τουρκία από την ΜΙΤ «ξεπλένονται» ενώ δίνεται μερίδιο σε επιχειρηματίες προσκείμενους στο ΑΚΡ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σαφώς γνωρίζουν το τι γίνεται και σύμφωνα με τα ΜΜΕ ετοιμάζουν εκστρατεία για την «απελευθέρωση» της Λιβύης στα πρότυπα της Συρίας.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά ατόμων και εταιρειών σε Τουρκία, Ιράν και ΗΑΕ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), με την δικαιολογία πως στήριξαν με δισεκατομμύρια δολάρια τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ τοποθέτησε στην μαύρη λίστα 25 άτομα και εταιρίες, οι οποίες εμπλέκονται με την ηγεσία των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν και το ιρανικό υπουργείο Αμύνης.

Ραγδαίες εξελίξεις και γεγονότα τα οποία μας δείχνουν για ποιό ακριβώς λόγο ο Ερντογάν «φωνασκεί» συνεχώς, διότι η χώρα του βρίσκεται λίγο πριν το απόλυτο κραχ, το οποίο θα πυροδοτήσει εξελίξεις πιθανότατα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

ethnikosmaxitis.gr

Share this post