Μόλις πριν 5 μέρες: ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ

Όσο και να ξοδεύουμε μερικοί το σάλιο μας δυστυχώς οι περισσότεροι γουστάρουν τις ταμπέλες τους…..

Ζήστε με τις ταμπέλες ή καλύτερα πεινάστε με αυτές… γιατί αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια και εσεις ασχολείστε με τις ταμπέλες…
Δεν θα κάτσω να αναλύσω τίποτα, τα είπα όλα, έστω με αυτόν τον απαίσιο γραφικό τρόπο…
Κατάλαβαν αυτοί που ήθελαν οι άλλοι επέστρεψαν στο αγαπημένο τους φαγητό το σανό..
Η πρώτη εικόνα από το pronews.gr για τη συμφωνία με τη διαμόρφωση των συνόρων στα Βαλκάνια… Η δεύτερο μέρος το προηγούμενο άρθρο.
Είχα γράψει σε άσχετο χρόνο πριν από λίγο καιρό ότι η επόμενη μέρα είναι ήδη προετοιμασμένη… όπως ήταν η Ε.Ε. πριν τον Β΄ Π.Π.
Αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις… Όπως και τότε έτσι και τώρα δεν είναι θέμα συνωμοσίας, δεν είναι τίποτα κρυμμένο, είναι ΟΛΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ!!!
Καλή δύναμη στις περιοχές που χτυπάει η ΩΚΕΑΝΙΔΑ γιατί απ΄οτι βλέπω τα προβλήματα είναι ουκ ολίγα…
Και μέρος από το δικό μου ποστ στις 18 Φεβρουαρίου : 
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 
1. Οι δύο χώρες δηλαδή η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο εγκρίνουν την συμφωνία «Φιλίας και Καλής Γειτονίας».
2. Και οι δύο χώρες συμφωνούν στα νέα σύνορα, διεθνώς αναγνωρισμένα και θα γίνουν ταυτόχρονα μέλη σε διεθνείς οργανισμούς. Εδώ αναφέρεται η ΕΕ.
3. Το δυτικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών είναι ολόκληρη η γραμμή της λίμνης Ujman / Gazivod. Από την πλευρά του Κοσόβου η γραμμή: Vitkovigje – Brnjak – Rezallë – Kovac – Zubin Potok. Aπό την σερβική πλευρά, το τμήμα από Zubin Potok μέχρι τα τωρινά σύνορα.
4. Στην Σερβία περνάει ο έλεγχος των περιοχών της γραμμής Zubin Potok – Zupce – Zvecan – Zeronica – Banjskë – Vuce – Leposaviq – Zemanica.
5. Η Μιτροβίτσα αποκτά status «Ελεύθερης Πόλης» . Η περιοχή αυτή θα περιλαμβάνει χωριά με εδαφικά όρια: Zemanica – Dren – Ceraj – Maxhere – Stari Tërg – Bajgor – Kqik i Madh – Koshutovë – Zupçe.
Η Διοίκηση/ Δήμαρχος της πόλης θα αποτελείται από έναν Σέρβο, έναν Αλβανό και έναν αξιωματούχο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με ορίζοντα θητείας τα 5 έτη. Η πόλη θα έχει επίσης ένα είδος κοινοβουλίου με 50 μέλη και θα είναι χωρισμένη στα 2. Θα έχει προϋπολογισμό, αστυνομία, δικά της διαβατήρια με νόμισμα το ευρώ ενώ μια δύναμη ασφαλείας ,πχ ειρηνευτική δύναμη, θα διατηρεί την ασφάλεια στην περιοχή για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Θα υπάρχουν και 4 ξένοι τοποθετημένοι από τον Διοικητή σε θέσεις «κλειδιά».
6. Το Μπουγιάνοβιτς θα λάβει και αυτό status «ειδικής ζώνης ή περιφέρειας» για 35 χρόνια και όχι πάνω από 90 με όρια τις περιοχές: Bozhinjevc – Zhuzeljic – Srpska House – Davidovac – Ristovac – Karadnik – Rakovac – Ternoc i Madhe – Konçul – Lluçan – Nesalce – Borovac – Somolice.
H πόλη θα έχει κεντρική διοίκηση 3 μελών με ένα κοινοβούλιο 30 μελών και 3 ξένους τοποτηρητές. Η αστυνομία θα είναι μεικτή, ο προυπολογισμός θα προέρχεται από την Σερβία, το Κόσοβο και την ΕΕ. Νόμισμα θα είναι ευρώ και σερβικό δηνάριο.. Τα διαβατήρια και οι ταυτότητες θα έχουν σύμβολα της ΕΕ αλλά οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν μεταξύ Σερβίας ή Κοσόβου ως δευτερεύοντα έγγραφα
7. Το Πρέσεβο θα ενωθεί με το Κόσοβο στην γραμμή: Slavujevc – Ljanik – Svinjishte – Sebrat – Kustice – KLENIKA – Trejak – Bogdanovac – Somolic – Letovicë.
8. H στρατιωτική βάση «JUG» στο CEPOTIN θα μετατραπεί σε μεικτή αμερικανική βάση με 1.700 στρατιώτες, το 50% των οποίων θα είναι Σέρβοι και το υπόλοιπο 50% Αλβανοί με συμβουλευτικό ρόλο.
9. Ο «Διάδρομος 10» θα είναι προστατευμένος για 15 χρόνια από το ΝΑΤΟ ή μια άλλη ειρηνευτική δύναμη το οποίο θα εγγυηθεί την ελεύθερη μετακίνηση όλων των μερών.
10. Η Σερβία με χρηματοδότηση από ΕΕ θα κατασκευάσει τον νέο διάδρομο που θα ακολουθήσει τη γραμμή Davidovac – Ristovac – Krsevice – Klinoc – Sv.Petka – Klenike – Starac και θα φτάνει μέχρι Pelince (Σκόπια).
11 Η πόλη Medvedja θα παραμείνει υπό σερβικό έλεγχο μαζί με μερικά χωριά. Στο Κόσοβο περνά ο έλεγχος των περιοχών Vrapce, Svirce, Sijarina, Stara Banja, Marovc, Tupa, Kapiti. Διαπραγματεύονται ακόμη την περιοχή Sijarine ‘s Bathroom και Retkoceri.
12. Και τα δύο μέρη δεν θα ξαναπροβούν σε πολεμικές προετοιμασίες.
13. Τα ορυχεία της TREPÇA θα λάβουν «Ειδικό» status με την δημιουργία ενός κοινού κονσόρτιουμ αμερικανικών, γαλλικών, ρωσικών και κινεζικών κεφαλαίων για 99 χρόνια. Η Μιτροβίτσα θα λαμβάνει το 15%, η Σερβία το 35% και το Κόσοβο το 50%.
14. Η λίμνη Ujmani / Gazivoda θα αποτελέσει κοινή σερβο-αλβανική περιουσία κάτω από διεθνή διοίκηση. Το τεχνικό μάνατζμεντ και οι επενδύσεις θα δίνονται σε αγγλικές και γερμανικές εταιρείες για 99 χρόνια.
15. Η ηλεκτροδότηση θα χωρίζεται σε 75% για το Κόσοβο και 25% για την Σερβία λόγω των τεχνικών συνδέσεων. Αμερικανικές, αυστριακές και γερμανικές διοικήσεις. Και εδώ υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν.
16. Το Πατριαρχείο του Pec δηλαδή η σερβική ορθόδοξη εκκλησία και μοναστήρια θα λάβουν ειδικό «status» και θα θεωρούνται σερβικό έδαφος. Το ίδιο θα ισχύσει για την εκκλησία του Prizren και το μοναστήρι Gracanica στο Κόσοβο. Θα δημιουργηθεί επίσης η ένωση σερβικών Δήμων και Κοινοτήτων στο Κόσοβο χωρίες εκτελεστική ισχύ αλλά μόνο ως «εθνικό συμβούλιο» για να συμβουλεύει για τυχόν προβλήματα την κυβέρνηση.
17. Ολα τα σύνορα θα αναγνωριστούν μεταξύ των δύο κρατών και θα ενοποιηθούν (με σύστημα one pass)
18. Η Σερβία θα λάβει στάτους υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ το 2021-2022 και το Κόσοβο μέσα στο 2030.
19. Στην Σερβία θα δοθεί ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» με επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ για σύγχρονες υποδομές και στρατηγικές επενδύσεις. Το Κόσοβο θα λάβει αντίστοιχα επενδύσεις 1,2 δισ ευρώ.
20. Και τα δύο κράτη είναι υποχρεωμένα να απαλείψουν ρατσιστικές και αλυτρωτικές αναφορές.
21. Οι συντάξεις και οι ασφάλειες θα αναγνωριστούν μεταξύ των δύο κρατών με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.
22. Την συμφωνία θα εγγυηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Share this post