Μόνο στο EL: Είναι παντού γύρω σας, όμως δεν μπορείτε να τα δείτε- Αν τα βλέπατε η ζωή σας θα άλλαζε (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνο στο EL: Είναι παντού γύρω σας, όμως δεν μπορείτε να τα δείτε- Αν τα βλέπατε η ζωή σας θα άλλαζε (ΒΙΝΤΕΟ)
Υπάρχουν γύρω μας πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε;

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Σκεφτείτε πως βαδίζετε σε ένα κεντρικό σημείο μιας μεγάλης πόλης. Καθώς προχωράτε, βλέπετε ανθρώπους, κτίρια, δέντρα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, ίσως πιο μακριά να διακρίνετε και κάποιο βουνό στον ορίζοντα.

Όσα γνωρίζουμε για τον κόσμο μας, τα γνωρίζουμε μέσω των αισθήσεών μας, και κυρίως αυτή της όρασης. Έχουμε ένα οπτικό σύστημα, το οποίο συλλέγει φωτεινά σήματα και τα μεταβιβάζει ως ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο και έτσι βλέπουμε διαρκώς ότι υπάρχει γύρω μας.

Πρέπει όμως να ξέρετε ότι παρόλο που μπορούμε να δούμε τόσα πολλά, είμαστε στην πραγματικότητα…τυφλοί! Αυτό, διότι μπορούμε να δούμε μόνο σε ένα μικρό τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, το οποίο είναι γνωστό ως, ορατό φάσμα!

Σε οτιδήποτε άλλο είμαστε κυριολεκτικά τυφλοί και μόνο μέσω ειδικών μηχανημάτων μπορούμε να δούμε «παραπέρα», πάλι όμως σε ένα πολύ μικρό βαθμό σε σχέση με το ολικό φάσμα.

Σκεφτείτε πόσα πολλά υπάρχουν γύρω μας που ΔΕΝ τα βλέπουμε. Στο άρθρο αυτό θα σας δώσουμε ένα μόνο παράδειγμα, από κάτι που βρίσκεται διαρκώς γύρω μας, το χρησιμοποιούμε μονίμως, ωστόσο δεν μπορούμε να το δούμε. Αυτό δεν είναι άλλο από το Wi-FI ή καλύτερα τα σήματα
του Wi-Fi.

Τα εν λόγω σήματα βρίσκονται πέρα από το ορατό φάσμα στο οποίο μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι, κι όμως δεν υπάρχουν απλά γύρω μας αλλά ζούμε στην κυριολεξία μέσα τους.

Στον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο, όλοι ζούμε μέσα σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, για τα οποία μάλιστα υπάρχουν ισχυρισμοί πως μας βλάπτουν ποικιλοτρόπως, προκαλώντας μας μέχρι κατάθλιψη και αυτοκτονικές σκέψεις! Κι όμως επειδή δεν τα βλέπουμε, δεν δίνουμε σημασία σε τέτοιου είδους προειδοποιήσεις.

Αυτό το θέμα, έχει απασχολήσει αρκετούς στις μέρες μας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε δυο ενδιαφέροντα ολιγόλεπτα βίντεο, που ασχολούνται με πως θα ήταν ο κόσμος μας αν μπορούσαμε να δούμε τα σήματα του Wi-FI και όλον αυτόν τον ηλεκτρομαγνητικό βομβαρδισμό που δεχόμαστε.

Κατόπιν σκεφτείτε το εξής: Αν δεν μπορούμε να δούμε κάτι πάρα πολύ απλό, όπως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία γύρω μας η οποία είναι βέβαιο πως υπάρχει, τότε, ποιος μπορεί να είναι βέβαιος για το τι βρίσκεται κάθε στιγμή γύρω του;

Άραγε πέρα από τις αισθήσεις μας, υπάρχουν και άλλες καταστάσεις, αντικείμενα ή ακόμη και πλάσματα, τα οποία δεν διαθέτουμε ούτε κατά διάνοια την κατάλληλη «τεχνολογία» να προσεγγίσουμε και να αντιληφθούμε;

(φώτο: Pexels)

https://www.el.gr/

Share this post